Явор Дачков и Валерия Велева: Трифонов бърка политиката с балерините

10 Август 2021 | 17:33
1 коментара
Политика

"Слави Трифонов бърка политиката с балерините от своя балет и смята, че това, което казва като началник, всички трябва да изпълняват. Конституционно е невъзможно утре да бъде оттеглен мандатът". Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков от сайта "Гласове".

Според него Трифонов се опитва да се оттласне от образа на токсична партия, в каквато ИТН започна да се превръща, заемайки мястото на ГЕРБ:

"Сега се опитва да се залепи за популярния образ на президента. Има и по-сериозен замисъл - с действията си Слави Трифонов да доведе до конституционна криза, за да се преосмисли целия модел на управление в България... Слави Трифонов играе игра и колкото по-бързо неговите избиратели го разберат и спрат да гласуват за него, толкова по-скоро ще се освободим от тази простотия".

С коментар по темата в предаването "12+4" се включи и Валерия Велева, главен редактор на сайта "Епицентър":

"В момента наблюдаваме хората на Слави Трифонов като улична банда, която е счупила прозорците на къщите на улицата и злорадо се радва на деянията си. Това прави Слави Трифонов с конституционния модел на функциониране на държавата - иска да го взриви и го взривява... Не може да има кандидат за премиер, който лъже, не може да има кандидати за министри, обвинени в плагиатство, такива, които ругаят политици, такива с роднини, били в затвора. Това е театър на абсурда".

По думите на Велева Трифонов е влязъл в политиката със заявката да разруши политиката и действията му показват точно това.

"Слави няма как да не съзнава какво обществено негодувание насочва към себе си и сега се присламчва към президента Румен Радев, който е с най-голямото обществено доверие," обясни Валерия Велева.

 

Според нея ситуацията в държавата изисква нестандартни отговорни решения - партийните лидери трябва да загърбят егото си и партийните пристрастия и да седнат с разум на масата на преговори за съставяне на експертен кабинет с ограничен хоризонт от 6-8 месеца, който да има 5-6 цели и през май следващата година да отиваме на избори, а не сега.Епицентър.бг

Добавени коментари

Запознат публикува:
10 Август 2021 | 22:09
Славчу, обирай си парцалите и не се занимавай с неща ,които не са за теб.

Добавете Вашия коментар

TOP