Ясни са всички заместник-кметове, с които ще работи кметът на Община Благоевград Методи Байкушев

09 Януари 2024 | 13:54
0 коментара
Общество
Благоевград
Ясни са всички заместник-кметове, с които ще работи кметът на Община Благоевград Методи Байкушев

С четирима заместник-кметове ще работи кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, стана ясно по време на днешната му редовна пресконференция. Всеки от тях има широк спектър от ресори, каза градоначалникът.

Ето и пълният екип от заместник-кметове на Община Благоевград:

Ася Иванова

Заместник-кмет по икономическо развитие и управление на собствеността

Телефон: 073 86 78 28

Email: [email protected]

Родена и израснала в Благоевград. Възпитаник на Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Завършва “Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Избира родния Благоевград за своята професионална реализация.

Специализирала е в енергийното, административното, вещното, търговското и банковото право.

Омъжена, с две деца. И именно заради тях тя вярва, че промяната в родния град е жизнено необходима. Готова е да вложи своята енергия и знания за постигане на целта – по-уреден, по-богат и красив Благоевград.

Станислав Кимчев

Заместник-кмет по култура, спорт и туризъм

Телефон: 073 86 78 10

Email: [email protected]

Завършил е бакалавърска степен по „Музикална педагогика”, магистър е по „Кино и ТВ режисура“ и „Международни отношения“.

Има над 17-годишен управленски опит в международна медийна компания и списание, свързани със създаването и разпространението на ТВ съдържание.

Носител е на “Златен чадър” от Mediamixx Варна – 2010, награда за принос в развитието на независимите медии.

Създател и диригент е на смесената хорова формация “Rolling Tones” – София. Носител е на специалната награда за високи постижения във вокалното читалищно изкуство.

Той е основател и директор на първото издание на Фестивал за вокално изкуство “АУРА” – Благоевград. Полага основите на първото издание на фестивала за разпространение на телевизионно съдържание SOFIA MEDIA PLAY- 2023, на което е и главен модератор.

Станислав Кимчев режисира оперни заглавия и мюзикъли. Той е организатор, сценарист и водещ на редица публични събития в България и чужбина.

Страстен привърженик е на модела, в който културата трябва да служи на образованието и социалните дейности.

Семеен, с едно дете.

Боряна Шалявска

Заместник-кмет по образование и бизнес развитие

Телефон: 073 86 78 10

Email: [email protected]

Родена и израснала в Благоевград. Притежава магистърски степени по “Английска филология” от Югозападния университет “Неофит Рилски” и по “Бизнес администрация за ръководни кадри“ от Американския университет в България.

Богатият ѝ управленски опит в образователната сфера започва в Чикаго. Няколко години по-късно се връща в родния Благоевград, за да допринесе за неговото развитие. През последните 18 години работи в Американски университет в България, като десет от тях ръководи отдел “Прием на студенти”, с мисията да помага на повече млади хора да останат в България, където да учат, работят и да се развиват.

Обича упоритата работа и силните екипи. Идеалист по душа.

Семейна, с две деца, а отскоро и с внуче, които иска да имат по-добро бъдеще. Както те, така и всички деца на България.

Светла Захариева

Заместник-кмет по строителство, европроекти и екология

Телефон: 073 88 77 85

Email: [email protected]

Родена е в Благоевград. Възпитаник е на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“. Завършва специалност „Водоснабдяване и канализация“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София.

От 2000 г. работи в сферата на строителството и строителния надзор. През последните 15 години придобива и богат административен опит в Министерството на околната среда и водите и Столична община.

Вярва, че с експертизата си ще допринесе Благоевград да се превърне в едно по-добро място за живеене със съвременна инфраструктура.

Омъжена, с две деца. /Е 79 нюз

Добавете Вашия коментар

TOP