Ясни са победителите в Детски Пирин Фолк 2021

29 Август 2021 | 10:34
0 коментара
Култура

Петото юбилейно издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански бе очаквано с огромен интерес и отново предизвика истински фурор в Летния театър. С награди бяха отличени участници от различни възрасти и различни точки на България, всеки от които се представи великолепно.

Вечерта бе открита с химна-емблема „Добре дошли в Сандански, приятели“ в изпълнения на ФФ „Славей“ и Духов оркестър Сандански. И тази година водещи на събитието бяха чаровните Даниела Колева и Николай Николов.

На сцена в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години се представиха с 20 изпълнители от всички краища на България. За хореографиите се погрижиха местните състави: ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев,  ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови, ДТС „Звездица“ с ръководители Владислава и Станислава Димитрови и Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев.

Надпреварата бе истински оспорвана, а младите изпълнители показаха завидни вокални качества и истински затрудниха журито в избора.

Фестивалното жури бе в състав: проф. Венцислав Димов, Надежда Захариева, Димитър Динев, Атанас Стоянов, Севдалина Спасова, Генчо Генчев и Милан Завков.

 

Ето и победителите в Детски Пирин Фолк 2021:

I-ва награда на Фестивалното жури: Василена Терзийска – „Блазе на тая калеш невеста“

/музика: народна, текст: народен, аранжимент: Стоимен Добрев/

 

II-ра награда на Фестивалното жури: Василена Стоянова – „Маце, мори, маце“

/музика: народна; текст: народен, аранжимент: Веселин Катеринкин/

 

III-та награда на Фестивалното жури: Кирилка Ръбачева – „Ай, изникна ми бадем дърво“

/музика: народна; текст: народен, аранжимент: Валери Димчев/

 

Награда „Свети Врач“ на Кмета и Община Сандански: Василена Терзийска – „Блазе на тая калеш невеста“

/музика: народна, текст: народен, аранжимент: Стоимен Добрев/

 

Награда на Фен Фолк ТВ:

Габриела Аврамова – „Цела гора“

/музика: народна, текст: народен, аранжимент: Здравко Георгиев/

и

Габриела Костадинова – „Море, аресах си“

/музика: Кирил Стефанов, текст: Руска Стоименова, аранжимент: Йордан Данев/

Колорит във вечерта внесоха мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“ с автентичните си изпълнения.

За прекрасния спектакъл допринесе иконата на фолклорната музика – достолепната Гуна Иванова с впечатляваща програма, подготвена специално за юбилейното издание на Детски Пирин Фолк.

Снощи се проведе Конкурса за Изпълнителско изкуство. Специални гости бяха  победителката от миналогодишното издание на фестивала Василиа Петрова и звездата от Северна Македония Йордан Митев.

Фестивалната вечер се излъчи на живо по 3 национални телевизии Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, БНТ 4 и 2 радиостанции – радио Зорана и радио Белла, както и в официалния YouTube канал и facebook страницата на Фен Фолк ТВ.

Добавете Вашия коментар

TOP