Ясни са част от кандидатите за кметове в Пиринско

25 Юли 2023 | 14:47
1 коментара
Политика
Благоевград
Ясни са част от кандидатите за кметове в Пиринско
С наближаването на местните избори голяма част от партиите започнаха да провеждат номинационни събрания и да излъчват кандидати за кметове, информира Blagoevgrad24.bg.

В областния център на Пиринско, а именно Благоевград, се очертава най-лютата битка. До този момент заявка за участие в изборите дадоха настоящия кмет Илко Стоянов, който бе избран като кмет от ИТН, но на предстоящите избори ще се яви като независим кандидат. Следващият, който обяви, че ще се бори за гласовете на благоевградчани е бившия кмет Румен Томов. При ГЕРБ все още няма окончателна кандидатура. На провело се вчера заседание на партията бяха излъчени четирима кандидати - Росица Димитрова, (119 гласували), Красимир Чакъров (109 гласували), Илко Стоянов (23-ма гласували) и Костадин Хаджигаев (13 гласували). Крайното решение, както и на предишните избори, ще зависи от централното ръководство на партията.

В града все по-често се коментира, че и друг бивш кмет, а именно д-р Атанас Камбитов ще се пробва за кмет на Благоевград. Същото се очаква да направи и Венелин Трошанов, който беше заместник-кмет по времето на Румен Томов.

Спрягат се и други имена, сред които Любен Милев и Методи Байкушев, но към момента тях може да сложим в графата "градски слухове".

В Банско ГЕРБ ще издигнат кандидатурата на Александър Мацурев. Предполага се, че и настоящия кмет Иван Кадев ще се пробва за втори мандат.

В Петрич един срещу ще застанат Димитър Бръчков, който и в момента е кмет и шефа на фармацевтът Константин Качулев.

В Симитли към момента единственото сигурно име е това на дългогодишния градоначалник Апостол Апостолов, който ще бъде подкрепен и от ГЕРБ.

Това са само малка част от кандидатите, които се очаква да се впуснат в кметската надпревара през есента. 

Част от тях са добре познати в политическите и обществените среди, затова хората в региона очакват интересна кампания и още по-интересни обещания от кандидатите, които със сигурност няма да пестят сили и средства, за да спечелят общественото доверие.

Добавени коментари

Асие Шахин публикува:
01 Август 2023 | 10:15
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP