Янко Илчев е новият директор на „ДГС Якоруда”, банскалията Г. Кушлев поема „ДГС Добринище”

25 Май 2023 | 08:11
3 коментара
Общество
Благоевград
Янко Илчев е новият директор на  ДГС Якоруда”, банскалията Г. Кушлев поема  ДГС Добринище”

Нова серия рокади между директорските кабинети в лесничействата на ЮЗДП предприе директорът инж. Благой Милев, който пое управлението на държавното предприятие в началото на април. След като преди дни уволни директора на „ДГС Якоруда” Иван Дивизиев заради течащи в момента прокурорски проверки по сигнал, че закрилял заловения в кражба на дървесина кмет на с. Конарско А. Ахмед-Пачката, инж. Милев остави временно управлението на стопанството на неговия заместник Муса Бузгьов. От началото на седмицата обаче Бузгьов е върнат на старото си работно място, а новият директор на стопанството е Янко Илчев. Илчев идва от „ДГС Добринище”, където бе назначен за директор през лятото на юни 2022 г., а преди това бе начело на Горското в Струмяни.

На мястото на Илчев в директорския кабинет на „ДГС Добринище” влиза банскалията Георги Кушлев, който е възпитаник на Лесотехническия университет в София.

Досегашният зам. директор на „ДГС Добринище” Любен Тосков пък поема управлението на „ДГС Места”. Там от ноември 2021 г. директор беше инж. Димитър Терзиев, бивш шеф на „ДГС Кресна”, който бе уволнен от там след констатацията, че на територията на стопанството са прокарани стотици квадратни метри пътища и са бити сондажи, без да е издавано разрешително за това. По-късно стана ясно, че строителната дейност е била развивана от фирмата, изготвила идейния проект за тази част на строящата се АМ „Струма“, но фактът, че той въобще не знаел какво става в стопанството тогава, коства поста на Д. Терзиев. От рокадите през последните дни в системата на ЮЗДП към момента той единствен не е получил предложение за нов шефски пост.

Добавени коментари

Sabri Alish публикува:
08 Август 2023 | 13:48
Новият в Якорудае обещал да остави Бедата. Не им позволявайте. Ще ви довършат. Нищо няма да се промени. Да ви обещае новият кмет че ще махне всички стари, иначе не го избирате...
Марио Асьов публикува:
02 Август 2023 | 12:55
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи
Пажоко публикува:
25 Май 2023 | 23:46
Айде сега сме ние на ред

Добавете Вашия коментар

TOP