Яне Янев заведе дело с иск за 10 000 лв. срещу собственикът на медия Pirinsko.com

12 Януари 2016 | 15:05
1 коментара
Общество
Яне Янев заведе дело с иск за 10 000 лв. срещу собственикът на медия Pirinsko.com

Лидерът на РЗС Яне Янев съди за 10 000 лв. благоевградски информационен сайт. Искът е заведен в Районен съд - Благоевград от името на ексдепутата, който в момента е съветник в Министерски съвет, срещу собственика и управителя на сайта „Пиринско ком“ Иван Хамбарджийски по ЗЗД за увреждане, в резултат на което е претърпял неимуществени вреди - душевни болки и страдания, съобщава Struma.bg.

Яне Янев се почувствал засегнат от публикация, позоваваща се на анонимен сигнал на гневни животновъди от Санданско, в който се твърди, че той и обкръжението му се е сдобило с пасища и мери за около 16 000 дка.

„Яне Янев е срам за БГ политиката! Цялото му обкръжение се е сдобило с пасища и източва стотици хиляди лева субсидия от ДФЗ за сметка на бедния и заблуден български народ“, се казва в сигнала, който е пуснат на сайта през юни 2015 г. с уточнението, че е без редакторска намеса.

Първото заседание по гражданското дело бе насрочено за вчера, но съдия Силвия Николова не му даде ход, поради молба за отлагане от страна на ответника. Иван Хамбарджийски- Бриндо посочил, че в същия ден е на дело в Специализирания наказателен съд в София, където е подсъдим. Адвокат Емил Василев, който също беше депутат от РЗС, бе довел двама свидетели, които да разкажат как се е отразила публикацията на душевния мир на Яне Янев, което обаче ще стане на следващото заседание. Тогава се очаква да се яви и собственикът на сайта Иван Хамбарджийски, който също е изразил желание да даде обяснения.

Добавени коментари

рзс публикува:
13 Януари 2016 | 11:00
Янка пак има сексуални проблеми...

Добавете Вашия коментар

TOP