Яне Янев се самопровъзгласи за кандидат-кмет на Сандански в празна зала, присъстващи: „Майка му даже не дойде”, дали роднините ще гласуват за него, да ходи да си пасе говедата в родното село Малък Цалим

23 Юли 2015 | 18:51
2 коментара
Общество
Яне Янев се самопровъзгласи за кандидат-кмет на Сандански в празна зала, присъстващи:  Майка му даже не дойде”, дали роднините ще гласуват за него, да ходи да си пасе говедата в родното село Малък Цалим

В полупразна зала в Сандански Яне Янев обяви мерака си да седне в кметското кресло. Яне откри кампанията си с шаблонно слово и отегчи до смърт уважилите го съграждани, колкото една каруца народ. Беше изключително досадно и високопарно. Можете да прочетете пиар акцията му по местните медии, в които той позира и фамилиарничи с големи имена – с президента на Израел Шимон Перес, с военния министър на САЩ Доналд Ръмсфелд, все едно си пие всеки ден кафето с тях. Най-странното беше, че дори майка му не дойде. Тя е чистачката на горското. Нямаше нито един негов роднина. Ясно е, че дори роднините му няма да гласуват за него, звъняха в редакцията на „Вяра” десетки жители на Сандански. Те изпаднаха, меко казано, в потрес, след като разбраха, че лидерът на партия „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) Яне Янев се впуска в битката за кмет на града. Яне се изцепи и предизвика бурен смях с думите: „Ще разчитам на подкрепата на всички свои съграждани – от ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок”. Санданчани остро негодуват срещу наглоста му и недоумяват откъде черпи това самочувствие на харесван и обичан политик.

162-01-Dimitar-Tanev

„Това да не е тюрлюгювеч, тоя човек има ли кауза, та се простира от крайно ляво до крайно дясно и не пропуска и центъра? Той иска ли и бездомните кучета да гласуват за него?”. Безспорният фаворит за кметския пост, председател на ГЕРБ-Сандански, Кирил Котев казва: „Яне Янев буди възмущение с агресивната си и безпардонна политика, която води. Но неговият характер си е такъв и хората си го знаят. Ще видим кой докъде ще стигне. Хубаво е санданчани да изберат разумен и въздържан човек”. Чул за събранието, депутатът от ГЕРБ Димитър Танев бе категоричен: „Яне Янев няма никакъв шанс! Сандански има сериозни кандидати. Кирил Котев е един от тях. Но не и Яне”. И въпреки че е родом от града, хората не щат и да чуят за него. Яне Янев – кмет на Сандански? Как пък ли не? Само това ни трябва още. Да си ходи на село Малък Цалим, откъдето е всъщност, и да пасе стадо, а не да се занимава с неща, които не разбира. Яне Янев няма шанс след всичките циркове, които разиграва”, категорични са хората в курортната община. Запознати отблизо със здравословното състояние на лидера на РЗС Яне Янев пък твърдят, че той е човек с лабилна психика, който дори преди известно време се лекувал. „Години наред Яне Янев бе обект на неприятни коментари из различни информационни сайтове и вестници, които сам си просеше със своето поведение, променливо като ветропоказател.

162-01-кирил-котев

„Ха да не си спомняме как пъргаво пристъпваше пред дома на Алексей Петров, враг на Бойко Борисов тогава, и носеше плик с ябълки като влюбена мома. Сега явно по друг се е захласнал и на друга кауза служи. А бе важно е пари да падат”, довери пред наш репортер близък до Яне Янев. Според близки до семейството на пишман политика пък едно обаче е повече от сигурно, а именно, че дори да не спечели изборите, лидерът на РЗС ще продължи да живее в родното си село Малък Цалим, където има ферма с животни. Ако спечели пък, ще съчетава дейността си в общинската администрация с работата във фермата. „Така това, което ще може да измъква като средства по проекти на общината, ще го прави „законно”. Той си мисли, че хората все още му вярват на думите, че милее за Сандански, милее друг път. Къде беше досега, какво направи за града? Едно голямо нищо. Видя, че това е последният му влак да стане кмет, и реши да се кандидатира, но никой вече нито го иска, нито му вярва”, категорични са гражданите на Сандански.

Семейството на Яне Янев има две къщи там, а една от улиците в курортния град дори носи името на прадядо му Божин Димов. Опоненти на премиерския съветник за кметския стол са досегашният градоначалник Андон Тотев, Андон Ризов от БСП и Кирил Котев от ГЕРБ.

Статията е копипейс от в.Вяра.

Добавени коментари

sasho публикува:
24 Юли 2015 | 18:29
Кирчо котев е предаден, Н.Москов е в залата на вратата :)
Истината публикува:
24 Юли 2015 | 13:58
Ето снимка от събитието - залата е пълна, майката на Янев е най-долу вдясно. https://drive.google.com/file/d/0B_lzpCV88QgZN1VWZG9oMVgybjA/view?usp=sharing И ся ко праим?

Добавете Вашия коментар

TOP