Яне Янев: Имотната мафия в Сандански става все по-нагла

24 Март 2023 | 19:18
2 коментара
Общество
Благоевград
Яне Янев: Имотната мафия в Сандански става все по-нагла

Общинският съветник Яне Янев изригна срещу имотната мафия в община Сандански. Повода той обясни с вкарания в Административен съд – Благоевград ПУП на парк „Свети Врач“ и десетки сигнали на граждани за откраднати наследствени имот, обезпокоен, че шепа хора са се превърнали в трети център на властта, по-силни от кмета на общината и от Общинския съвет, взети заедно. Ексклузивно пред вестник „Струма“ Яне Янев заяви:

„В последните месеци забелязвам, че имотната мафия в Сандански става все по-мощна, все по-арогантна и все по-нагла. Тя има своите отчетливи характеристики. Никой не може да сбърка лицата на имотната мафия. Всеки може да се сблъска с нея и да почувства колко влиятелна е станала в последно време. Имотната мафия често размахва пръст на всеки, който й препречи пътя за далаверите й. Кулминацията на имотната мафия е, че е приела 4-ия етаж на общинската администрация като част от собствената си фирма и ги води на вечери, те са публично известни на обществото. Имотната мафия се разпорежда и контролира голяма част от комисиите и председателския съвет в местния парламент, като демонстрира, че сякаш са й дадени по наследство. Имотната мафия крещи и се разпорежда на служители в цялата общинска администрация и в Общинския съвет, имотната мафия на всяко заседание има между 5 и 10 частни точки в дневния ред и многократно е влизала в разпри с областната администрация, когато е дръзнала да оспори нейни точки  Имотната мафия държи в зависимост и страх по-голямата част от общинските съветници, като ги е опитомила и приобщила чрез включването им в най-различни схеми. Имотната мафия си позволява да привиква инвеститори и бизнесмени и да взема подкупи на зелено, за да им прокарва частните интереси. Имотната мафия контролира и печели на гърба на местните данъкоплатци милиони левове от обществени поръчки за строителен контрол и надзор. Имотната мафия твърди, че има избиратели, заради които системно гази закона, но всъщност това не са нормални избиратели, а попаднали в зависимост от нея хора, на които се прокарват незаконните сделки. Имотната мафия е лицемерна и лукава, с надежда да не бъде разкрита и осъдена.

Срещу имотната мафия има десетки преписки и досъдебни производства. Но тя продължава да деребейства, защото досъдебните производства не са стигнали до разглеждане в съда. Имотната мафия години наред заличава всички свои престъпления по отношение на документните измами. Въоръжена е с всички арсенали на престъпната дейност – от печати до фалшиви подписи. Имотната мафия от всичко най-много се страхува да не бъде осветлена, да не излязат мръсните й схеми в публичното пространство, дори се заканва и гони медии от председателски съвет, който е публичен съгласно правилника на Общинския съвет. Имотната мафия изтръпва пред мисълта, че разследващи журналисти ще тръгнат по петите й.

Имотната мафия постоянно спекулира и се прегръща с десетки служители от системата на МВР, има лоби и в прокуратурата, и даже парадира с него. Имотната мафия е примитивна и счита, че е безнаказана за вечни времена…

Аз тук ще спра, за да дам кураж на моите съграждани и да ги насърча да водим битката заедно срещу имотната мафия. Искрено се надявам тарторите на имотната мафия като прочетат тази статия, да се припознаят и да търсят отмъщение, защото това е в техния стил”, завърши Я. Янев и даде уверение, че ще покаже и посочи публично кои са хората от кръга „имотна мафия“ в община Сандански, облагодетелствали се през годините от местната и държавна власт.

ЛИДИЯ МАНЕВА  в.Струма

Добавени коментари

снежана публикува:
25 Март 2023 | 08:05
това са претоплени манджи на янето той преди избори винаги взима некакво участие ама вече е далече от класацията за кмет на сандански и той го знае но това го прави за да се договори нали се сещате колко хора го мразат покрай кравите и пасищата
ДАНЕСТАВЪПРОС публикува:
24 Март 2023 | 20:38
ДАНЕСТАВАВЪПРОСЗАЯВОРАРИРОВ

Добавете Вашия коментар

TOP