Ян Мулдер открива конференция с участието на 120 студенти и ученици от над 20 държави в Американския университет в България

30 Март 2016 | 09:31
0 коментара
Общество
Ян Мулдер открива конференция с участието на 120 студенти и ученици от над 20 държави в Американския университет в България

Тридневна конференция „Модел Европейски съюз“ събира на едно място студенти и ученици от над 20 държави в Американския университет в България. Събитието е под наслов „Изменение и регулация на европейския подход към генно модифицираните организми“ и се организира от клуб „Европейско общество“ към АУБ. Конференцията ще бъде открита от Ян Мулдер, бивш член на Европейски парламент и специалист по темата за генно модифицираните организми, на 1 април от 18:30 ч. в аудитория „Андрей Делчев“ в академичен център „Балкански“.

 

Главният гост-лектор Ян Мулдер ще обсъди темата за предизвикателствата и възможностите пред генно модифицираните организми, както и тяхната регулация от органите на ЕС. В конференцията ще вземат участие: Страци Кулински, президент на АУБ, Теодор Стойчев, директор „Информационен офис“ на Европейски парламент за България, Космина Танасою, преподавател по европейски науки в АУБ, както и Петър Георгиев, президент на клуб „Европейско общество“ към АУБ.

 

Конференцията си поставя за цел да запознае отблизо участниците с работата на европейските институции и процеса на вземане на решения в ЕС. В същото време, присъстващите ще имат възможност да обменят идеи и да осъществят полезни контакти.

 

Клуб „Европейско общество“ към Американския университет в България, организатор на конференцията, е създаден през 2014 г. и събира млади и ентусиазирани хора от 5 различни държави. Моделът на ЕС дава възможност на всички участници да усетят света на европейското законодателство и да създадат много нови приятелства с хора от целия свят. Президентът на клуба Петър Георгиев, както и всички членове, се надяват конференцията да се превърне в традиционно събитие за университетската общност.

Добавете Вашия коментар

TOP