Ядеш и ревеш: Ето как изглежда прословутата супа за 30 лв, която сервират на туристите в Банско

27 Януари 2022 | 17:12
7 коментара
Любопитно
Ядеш и ревеш: Ето как изглежда прословутата супа за 30 лв, която сервират на туристите в Банско

Преди дни, мрежата буквално гръмна от снимка на касов бон от заведение в Банско, на който се вижда, че обикновена телешка супа струва 30 лева, а бутилка минерална вода - "скромните" 13 лева.

Постът бе дело на сина на скандално известния бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, Спас, който за нула време насъбра хиляди коментари за обяда си в небезизвестното заведение, което се намира в близост до х. Бъндерица.

Телешка супа за 30 лева, приседна на Чоков младши, който с насмешка публикува клип как се наслаждава на супата лъжичка по лъжичка. супа за 30 лева

"Една лъжичка-2 лева", коментира във видео Спас, показвайки съдържанието на супата-2 парчета от зелена чушка, 3 мръвки и няколко картофа, който плуват в червена от запръжка течност. Касовият бон със сметка от ресторанта обиколи мрежата, предизвиквайки разнопосочни коментари.

Според някои, заведението е лукс и затова цените са такива, други дават примери с Велинград, където има обявена в хотел нощувка за 7999 лева.

Според банскалии въпросният ресторант е супер луксозен, в него работят италиански готвачи, цените са обявени на табло пред заведението, така че всеки е длъжен да гледа, ако не му изнася да яде на друго място.

Странно е обаче как е изчислена цената за тази супа и какво толкова съдържа, че да струва 3 десетачки

"Ядеш и ревеш ", "Какво пък и толкова специалното на тази супа ", " тази супичка от "младо телешко" да не е от бута на "Гери Никол", са част от коментарите под видеата на Спас Чоков, който обаче показва завидно добро настроение, сравнявайки цените тук, с цените в заведения в швейцарските Алпи, където пиеш кафе за 1. 30 евро и ядеш до насита на много по-ниски цени.

Но това е Банско, един от най-добрите курорти в Европа, затова "ядеш, ревеш и си плащаш, щом искаш да си баровец, ако ли не "хлябът във торбичка, чантата през рамо и нагоре в планината", коментират шеговито банскалии.

Добавени коментари

йован от Добринище публикува:
28 Януари 2022 | 10:19
Я ги знам тия италиянски готваче. И тия сичките са випове. Идаа от столичния квартал Факултето. Имаа и спазваа голема традиция на ВИП-о на Бъндерица - мочаа се и плюя във всека една супа като спазваа законо на Нютон - енергията не се губи, тя само се видоизменя.
К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
28 Януари 2022 | 09:16
Супата е много специална, защото 1. е червена като тези, които могат да си я позволят, 2. в планината и ре.дки л.айна да сервираш и те са вкусни и 3. така болшевиките могат нагледно и на практика да усетят какво означава да те е.бат за мизерията, която ти сервират, а ти да се радваш и да го духаш на това отгоре - също както те правят с нормалния български народ от десетилетия насам!
Малин публикува:
28 Януари 2022 | 07:55
Банско е VIP курорт, ние не сме Бодрост или някоя друга забутана дестинация. Ние не търсим профила на бедния турист или пътешественик. Нашата цел са интелигентни, богати и съвременни хора, като политици, лекари, инженери, архитекти, адвокати. От мухльовци пари не очакваме да изкараме. И да, при нас е скъпо, понеже е качествено, драги!
Петров публикува:
27 Януари 2022 | 19:54
Какво се правите ощипани невести, всички меди в България? Като му е скъпо да си завие два сандвича от хотела и да си яде на лифта. Първо е видял менюто и после си е поръчал. Какво ми пуска касовата бележка по медите и да се хвали,че бил в Банско . Аман от селски пръчки.
Разлог публикува:
27 Януари 2022 | 19:50
Какво ги слушате тези боклуци като му е скъпо да ходи в селската кръчма а и ако там му е скъпо в затвора та държавата да му плаща супата с бром
SS публикува:
27 Януари 2022 | 19:36
В СЕЛСКИЯ МАГАЗИН, БАНИЧКА С БОЗА ЗА 2 ЛЕВА.
Nikol публикува:
27 Януари 2022 | 17:51
Стига сте занимавали народа с този олигофрен!! Те в селото го не искат, той на Випа в Банско се домъкнал. Такива на табелата на Банско още трябва да ги връщат…

Добавете Вашия коментар

TOP