Пътят до Рилския манастир е готов за зимата

24 ноември 2022 | 14:16
0 коментара
Пътят до Рилския манастир е готов за зимата

Направено е почистване и е подготвен за зимата 20-километровият път до Рилския манастир.

Това стана след няколко писма на игумена на светата обител – Адрианополския епископ Евлогий до областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и областното Пътно управление.

Сега трасето е в много добро състояние, коментираха експерти пред БНР. Почистени са около 50 метра канавка, запълнена от преминаване на техниката на дърводобивна фирма.

Почистени са и падналите по платното камъни. Орязани са клоните на крайпътни дървета и храсти, които при сняг може да паднат на пътя. Почистено е и около изграждания преди месеци полутунел над село Пастра, където имаше струпани остатъци от строителни материали.

Там обаче не беше преасфалтиран участък от около 300 метра и затова ограниченията за преминаване остават в сила, каза началникът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлашки:

„Знаците седят там – 20 километра в час. Така ще е през зимата, вероятно, докато не сложат настилка. От по-високо ниво се решават тези неща“.

Все още обаче не е подновено счупеното огледало пред павираната улица при Дупнишката порта до самия манастир, което улеснява водачите за насрещното движение, както и съборен пътен знак. Това трябва да направи общината в Рила.

Състоянието на пътя беше и сред темите на среща между епископа и министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

 


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Страх ли ви е от предстоящите сметки през зимата?