Пътните строители: Платете ни сега! Оставка!

13 Април 2022 | 11:48
0 коментара
Бизнес
Пътните строители: Платете ни сега! Оставка!

Протести на пътностроителни фирми блокираха важни кръстовища и пътища из цялата страна, а в столицата за кратко бе спряно движението по булевард "Цар Освободител" и пред Министерския съвет.

Десетки работници от фирмите, които поддържат пътищата, протестират срещу забавянето на плащанията за дейности, които в по-голямата си част бяха извършени миналата година. Дължимите суми са за около 1,1 млрд. лв., като миналата седмица парламентът отхвърли проект за решение 50% от сумите да бъдат платени сега, а остатакът - след като завършат проверките на извършените дейности.

Работниците започнаха да се събират пред сградата на Народното събрание, после се отправиха по булевард "Цар Освободител" към сградата на Министерския съвет. Те носеха плакати "Платете ни сега" и скандираха същия лозунг. На още 23 места из страната техни колеги също протестират чрез блокиране на движението.
 

В началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков заяви, че утре през парламента ще мине решение, което да позволи на пътната агенция да разплати 50% от средствата, което е около 600 млн. лв.

Още вчера премиерът настоя останалата половина от парите да се плати едва след парламентарна санкция, която ще се изразява в това в Народното събрание да се сформира комисия, която да прегледа дали декларираните дейности наистина са били извършени.

Протестът тече мирно. Протестиращите работници носят национални трибагреници, пред Министерския съвет се чуват и възгласи "Оставка!" и "Платете ни сега".

Пътните строители: Платете ни сега! Оставка!

Добавете Вашия коментар

TOP