Пътници от полет Амстердам-София с положителни проби за COVID-19

29 Април 2020 | 16:02
1 коментара
Общество

До момента са установени трима заразени от общо 95 пасажери

Властите издирват над  90 пътници от самолет, кацнал от Амстердам в София, след като трима пасажери дадоха положителна проба за COVID-19.

6 нови случая на заразени деца и три нови жертви с коронавирус

Полетът е кацнал тази неделя - 26 април от Амстердам. На борда е имало 95 души. До момента се знае, че заразени от тях са трима. От Националния оперативен щаб призоваха останалите да дадат сигнал, за да бъдат тествани.

Към момента състоянието на бордния екип е стабилно. Всички са били с маски, съобщиха от авиокомпанията.

 

 

"Ние снощи в 12 ч направихме точен списък и РЗИ-тата вече издирват тези хора. Но ще бъда много благодарен, ако чрез вас всеки, който е участвал в този полет, това са 95 души, активно потърси колегите в РЗИ, да организираме изследването", обяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Пасажерите са се прибрали по домовете си с таксита. По неофициална информация на NOVA, двама души от фирмата, която обслужва летището, са поставени под карантина. В момента се издирват и останалите шофьори, извозили пътниците от летището.  Няма информация за тяхното състояние, за това се умоляват да сигнализират здравните власти.

Добавени коментари

Муйо публикува:
29 Април 2020 | 18:07
Тези мангали явно не са имали здравни осигуровки в Нидерландия и са ги изгонили, а сега ни носят заразата и ние трябва да им плащаме за лечение, без да са внесли лев данъци и осигуровки!

Добавете Вашия коментар

TOP