Пътни блокади: Земеделци в Пиринско се обединяват в безсрочни протести

06 Февруари 2024 | 10:52
1 коментара
Общество
Благоевград
Пътни блокади: Земеделци в Пиринско се обединяват в безсрочни протести

Земеделци от Благоевградска област пранират заедно с колегите им от Кюстендилско мощни блокади. Протестът на бранша е заради липса на адекватно субсидиране и искана оставка на министър Кирил Вътев, който според тях работи срещу земеделието и фермерството.

Сдруженията в сектора се стремят да блокират граничните пуктове. За струпване на хора и техника по важните пътни артерии, водещи до границите ни с Гърция, Македония и Сърбия, настоват председателите на сдруженията. Лидерът на "Ред, законност, справедливост" - Яне Янев, призова всички производители от животновъдството и растениевъдството в област Благоевград да излязат на протест и блокират с машините си граничните пунктове Кулата и Златарево.

"Дойде моментът заедно всички производители от животновъдството и растениевъдството да кажем категорично НЕ на тоталния геноцид срещу аграрния сектор в България и ЕС. Най-важната точка за блокада преди ГКПП - Кулата и ГКПП - Златарево ще бъде при санданското село Ново Делчево", каза Яне Янев и информира, че това ще стане на 7 февруари от 10.00 часа.

"Очаквам ви с трактори и прикачен инвентар, коли и камиони, дори и каруци. На добър час! Бог пред нас, ние след него", пожела Янев в социалните мрежи.

Асоциацията на зърнопроизводителите настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора. 

 

Добавени коментари

Ангел публикува:
06 Февруари 2024 | 11:45
Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Добавете Вашия коментар

TOP