Първокласниците на Крупник гордо заявиха: „Вече сме грамотни”

29 Март 2018 | 11:48
0 коментара
Култура

Вълнуващ бе 28 март 2018 година за първокласниците от СУ „Св.Св. Кирил и Методий” село Крупник. Празникът на буквите „Вече сме грамотни” остави силни емоции и палитра от незабравими мигове у първокласниците.

Този празник не може да бъде открит в календара, но той идва всяка пролет с песента на птиците и първите пролетни цветя. Това вълнуващо тържество се помни цял живот, защото децата от 1-ви клас осъзнават, че са направили най-трудната стъпка в живота – станали са грамотни.

Подготовката за него започва от първия учебен ден, когато с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква едно интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука.

Страничка след страничка се запознаваха с нея и се учеха да подреждат буквите в срички, думи и изречения. И колкото повече от тях научаваха, толкова по-знаещи и можещи ставаха. За да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост всяко първолаче да заяви: „Аз вече мога да чета и пиша!”

В празнично украсената зала, с грейнали лица, първокласниците приветстваха своите гости кмета на с. Крупник Иванка Чакалска, отец Величко - свещеник в храм „Св. Архангел Михайл“ в село Крупник, г-н Кълбов - директор на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – с. Крупник, учители, развълнуваните родители.

Добавете Вашия коментар

TOP