Първокласници спретнаха тържество за Баба Марта в Белица

02 Март 2023 | 11:55
1 коментара
Култура
Първокласници спретнаха тържество за Баба Марта в Белица

Децата от първите класове на СУ “ Св.св.Кирил и Методий“ посрещнаха Баба Марта в Туристическия информационен център към читалище „Георги Тодоров 1885“ -Белица
На съвместното мероприятие между читалището и училището децата се запознаха с легендата за мартеницата и Хан Аспарух, представена от библиотекаря Катя Веселинова.
Оказа се, че първокласниците с ръководители Стоянка Сърбинова и Валя Чонкова бяха подготвени за събитието, като показаха знания за обичаите и традициите на празника. С голям интерес малките палавници слушаха в захлас Баба Марта, която с хурка и вретено им показа как се изработва мартеницата.
На края учениците поздравиха присъстващите в залата с тематични стихотворения и получиха мартеница изработена от сръчните ръце на Баба Марта.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
02 Март 2023 | 12:29
Защо децата се възпитават на ЕЗИЧЕСКИ обичаи??? Между тези деца има и мусюлмани има, и християни, родителитр ум, къде блеят, та не се възпротивят срещу това промиване на мозъци на малките деца??? Къде сте родители или не виждате нищо лошо в това, децата да се обучават на НЕВЕРИЕ?!

Добавете Вашия коментар

TOP