Първо в Pirinsko.com! Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се самоуби в личния си автомобил

14 Ноември 2022 | 18:28
7 коментара
Криминално
Първо в Pirinsko.com! Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се самоуби в личния си автомобил

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се самоуби в личния си автомобил, разбра ексклузивна Pirinsko.com

Той е намерен мъртъв в колата си в местността Трещеник, съобщиха наши източници. По първоначална информация няма данни да е убийство, а 63-годишният кмет се е самопрострелял. Сигналът в полицията е получен в 16,27 ч за открит в кола мъртъв мъж с огнестрелна рана в главата. Уведомена е окръжна прокуратура, а полицията разследва трагичния случай.

В момента полицията разследва трагичния случай.

„Вчера се чух по телефона с Нуредин Кафелов, звучеше добре, каза, че е бил на лов в планината. Уредихме си работна среща за следващата седмица”, това каза пред БТВ областният управител на Благоевград Николай Шушков  по повод внезапната смърт на кмета на Якоруда.  Шушков уточни, че се намира в Гърция и добави, че познавал кмета на Якоруда от 40 години, когато Кафелов е бил ученик в Строителния техникум в Благоевград.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър - строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт "Карл Маркс".

Кмет е на общината повече от 20 г. от ДПС. Бил е и член на Комисията по финансов надзор. Женен с две деца.

 

През лятото по сигнал КПКОНПИ започна разследване срещу него за изразходване на средства в полза на брата на личния му шофьор.


С подправен протокол от заседание на Общинския съвет в Якоруда кметът Нуредин Кафелов и Золейка Иланска са изразходвали обществени средства в полза на човек, близък до Кафелов – брат на личния кметски шофьор Али Шабан – Хасан.

Според автора на сигнала твърдяното нарушение касае решение на ОбС от 14 февруари, когато съветниците гласуват предложението на Кафелов за месечните отчисления по Закона за управление на отпадъците за ноември и декември 2021 година, да бъдат разходвани за закупуване на сметосъбиращ и сметоизвозващ автомобил за битови отпадъци.

В протокола от заседанието, предназначен за Областната администрация-Благоевград, според сигнала председателката на ОбС Золейка Иланска прави на това решение една малка корекция – след „закупуване на сметосъбиращ и сметоизвозващ автомобил за битови отпадъци“ тя прави добавката „и дробилка за клони и дървета“.

Авторът е убеден, че добавката е била умишлено скрита от съветниците, за да може с част от парите да бъде купена „машина трета употреба на цената на нова от фирмата за дървообработване „Саваш 78“ с управител Хасан Мехмед Шабан и неговия съдружник в дървообработването Абди Исмаил Хадживезулов, който е зам. управител на Общинска фирма „Строител 2001“ ЕООД и баджанак на кмета Нуредин Кафелов“.

В резултат общинската фирма „Строител 2001“ се сдобива с въпросната дробилка без обществена поръчка и без каквато и да е процедура, която би трябвало да е финансово най-изгодната за общината сделка.

„Дървообработващото предприятие на Хасан Шабан и съдружника Абди Хадживезулов е разположено на терен и в сграда – частна общинска собственост /столовата на бившия ЗДМ Якоруда/, за който не се плаща наем. И съгласно заповед на кмета №58 от 04.05.2022 г. на 27.05.2022 г. се провежда неприсъствен публичен търг при съмнителни обстоятелства, за да се продаде този имот на занижена стойност на свързаните лица Хасан Шабан и Абди Хадживезулов“, се казва още в сигнала.

Към него са приложени протоколът от априлското заседание на ОбС във варианта, гласуван от съветниците, копие от този, който е изпратен в областната администрация, заповедта за търга за столовата, както и списък на лица, които биха могли да потвърдят изложеното.

Това е втори сигнал в КПКОНПИ срещу Н. Кафелов тази година – първият беше за конфликт на интереси с фирмите на родителите на съпругата му, които снабдяват общинските звена с интернет и перилни и дезинфекционни препарати. По него още няма решение на КПКОНПИ.

 

Преди две години гръмна друг скандал с Кафелов - във времена на световна криза, пандемия и страх за утрешния ден кметът на Якоруда си поръча ново служебно "Порше" за над 75 000 лева,
 

Вестта за смъртта на дългогодишния управник на Якоруда шокира жителите. Навсякъде в града гъмжи от полиция, обсадени са сградите на общината и семейната къща на Нуредин Кафелов.

 

В началото на века Кафелов е бил още и член на Комисията за финансов надзор (КФН). След това той става кмет на Якоруда, като от 2007 г. досега заема поста. Той е четвърти мандат начело на града, като винаги е бил кандидат на ДПС.

От МВР уточниха за "Нова телевизия", че Кафелов има разрешително за използване на два вида оръжия - дългоцевно и късоцевно оръжие.

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Зад публикува:
03 Януари 2023 | 02:41
Еби го наяде се тоз мизерник
Тони публикува:
14 Ноември 2022 | 23:56
Като Ви чета коментарите и тръпки ме побиват! Неслучайно г-н Кафелов е най-дългогодиншят кмет от 1999 г. насам, управлявал в Благоевградска област, да не кажа и в България! Бъдете смирени и се молетe за покой!
Лили публикува:
14 Ноември 2022 | 19:58
Станат кметжове или депутати и се самозабравят! Алчни за имане! Е дотам води алчността!
Милко публикува:
14 Ноември 2022 | 19:56
20 години кражби и афери не са малко! Парите убиват, хора! Не ламтете за пари, глеадайте да сте здрави и почтени! Парите водят само до убийства и самоубийства! Как ли спят симитличанското кметче Апостолов и бившето горноджумайско кметче Камбитката! Най-добрата възглавница е чистата съвест! Господ всичко вижда - било то Аллах или Христос!
Муте публикува:
14 Ноември 2022 | 19:33
Алаше гледа
Иво публикува:
14 Ноември 2022 | 19:28
Напишете за битите полицаи от рила хаахаха
Жител на Якоруда публикува:
14 Ноември 2022 | 18:37
Той отдавна откачи, спа у мазето! Се буркани! Оти го беше страх да влезе у затвору!

Добавете Вашия коментар

TOP