Първият в България учебен ресторант отвори врати в Благоевград

25 Февруари 2021 | 19:12
0 коментара
Общество

Първият в  България учебен ресторант отвори врати в Благоевград. Той се намира в Благоевград, а в него ще готвят ученици. В ресторанта ще може да се храни всеки.

За дългоочаквания старт на учебния ресторант единайстокласника Дамян е приготвил нещо специално.

Ето какво разаказа Дамян Грънчарски:Днес съм приготвил маслено тесто напълнено с лимонов търт и италиански крем или така наречения лимонен тарт.

За Дамян и неговите съученици и учители от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост новооткритият ресторант е сбъдната мечта.

Димитрина Иванова, директор Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“-Благоевград: Аз много се радвам, че успяхме да осъществим дългогодишната ни мечта за изграждането на училищен учебен ресторант, където децата могат да имат възможност при високотехнологично, професионално оборудване да могат да провеждат своята практика, а в един последващ момент да ползваме този ресторант за изхранване на външни хора.

Михаела Тодорова, ученичка:Аз лично съм много щастлива, защото виждаме каква е реалната работна среда след като излезем от училище.

В училищния ресторант на смени ще работят учениците от 11 и 12 клас  от паралелките „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „Техник, технолог“.

:Дамян Грънчарски, ученик: Вече имаме напълно професионална и добре оборудвана кухня, в която да може да твориме нашите желания и мечти, които и нашите вдъхновения, които имаме в нашата сфера десерти.

Димитрина Иванова, директор Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“-Благоевград:

Ние не очакваме някакви големи печалби от продажба на хранителни продукти, по-скоро очакваме да спечелим сърцата на децата и желанието им за работа, да ги вдъхновим, да ги мотивираме в тези хубави професии, които се учат в нашето училище.

От 1 март училищният ресторант ще заработи с пълна сила и всеки желаещ да опита от ястията на учениците е добре дошъл. Средствата от продадената храна ще отиват за продукти и консумативи.дартс

Добавете Вашия коментар

TOP