Първият училищен звънец удари в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Симитли

15 Септември 2022 | 11:06
0 коментара
Култура
Първият училищен звънец удари в СУ  Св. Св. Кирил и Методий  Симитли

Ето, че отново е 15-ти септември - най – любимият ден за малките и вече пораснали ученици, които след лятната ваканция вече са готови да прекрачат прага на любимото училище, жадни за нови знания, срещи с приятели и учители.

 

Днес първият училищен звънец в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли удари тържествено не само за първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на учебното заведение, но и за всички останали ученици, които с гордост носят емблемата на родното училище.

 

По повод началото на учебната 2022/ 2023 година по традиция бе подготвена богата и много разнообразна програма с участието на възпитаници на училището в Симитли, които за пореден път показаха, че не само са най – красивите, но и най – талантливите деца.

 

Специални гости на празника бяха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и секретаря на общината Гергана Стоименова.

 

Директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли Таня Янкова поздрави учителите и учениците по повод настъпването на новата учебна година, пожелавайки на всички здраве и ползотворен, присъствен, учебен процес.

 

Спазена бе и старата българска традиция – преди децата да прекрачат прага на любимото училище, директорът листна менче с вода, за да им „върви по вода“, както гласи старата народна мъдрост.

 

Най – ентусиазирани в днешния първи учебен ден бяха първокласиците, които с нетърпение влязоха в своите класни стаи, обещавайки че много ще слушат и много ще учат. Дванадесетокласниците, за които това е последен първи учебен ден, с умиление гледаха най – малките ученици и си спомняха за първия път, в който са прекрачили прага на училището. За тях днешния ден е особено специален, защото той бележи началото на последната им учебна година...

 

На добър час, скъпи ученици и учители!

Добавете Вашия коментар

TOP