Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от ЮЗДП на децата от първи клас в СУ Иван Вазов в Благоевград

21 Март 2024 | 15:50
0 коментара
Общество
Благоевград
Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от ЮЗДП на децата от първи клас в СУ Иван Вазов в Благоевград

Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или по звуците, които издават и защо трябва да пазят гората – експертите от ЮЗДП инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова посветиха един час на децата в училище. Под формата на занимателни игри, учениците получиха ценни знания за живота в гората. Подрастващите разбраха и каква е ролята на лесовъда за опазване на горските територии.

Горската педагогика е най-достъпният начин, използван от лесовъдите, за възстановяване на връзката между обществото и горите, възстановяването на контакта между съвременния човек и околната среда и развиването по този начин на разбиране и усещане за природните процеси. Чрез нея обществото се запознава с ролята и значението на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и осигуряването на техните многостранни и полезни екологични функции.

През следващите дни и най- вече в Седмицата на гората (01-07.04) подобни часове на открито предстоят в училища на територията на различни стопанства в обхвата на ЮЗДП.

 


Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от Югозападното държавно предприятие на децата от първи клас в 6 ОУ в БлагоевградПърви уроци по любов към гората предадоха горски педагози от Югозападното държавно предприятие на децата от първи клас в 6 ОУ в Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP