ПЪРВИ СМЕ: Улица в курорта Семково получи името-Номадско място, инициативата е първа по рода си в света

02 Февруари 2024 | 15:57
1 коментара
Общество
Благоевград
ПЪРВИ СМЕ: Улица в курорта Семково получи името-Номадско място, инициативата е първа по рода си в света

Улица в курорта Семково получи името „Номадско място“ от министъра на туризма Зарица Динкова и община Белица, съобщават от Министерството на туризма.

От институцията се похвалиха, че инициативата е първа по рода си в света и демонстрира ангажимента на България към новите стратегии и развитието на тенденцията за дигитални номади.

 

Министърът на туризма откри първата улица с име в курорта Семково

 Министърът на туризма откри първата улица с име в курорта Семково
Министерство на туризма

 

„Важно е българският туризъм да се адаптира към променящите се глобални тенденции в пътуванията и работата, затова както аз, така и моят екип наблягаме изключително много на иновативния подход към туризма у нас“, заяви Динкова. На церемонията по преименуването на ул. „Номадско място“ участие взеха Ертен Анисова, председател на Комисията по туризма в парламента, и Радослав Ревански, кмет на община Белица.

 

Този акт не остана незабелязан от света. Вече фигурираме с туристическите информации като първата страна с такова име на улица:

Цел

„Всичко, което зависи от мен като кмет и от Общинския съвет за бъдещото развитие на курорта Семково, е сторено. Сега на ход е държавата, очаквам подкрепа, за да превърнем това място в магнит за туристите и от страната, и от чужбина. С помощта на държавата изграждаме нова пътна инфраструктура от Белица до Семково”, каза за „Телеграф“ кметът Ревански.

Той подчерта, че курортът има голям потенциал за развитие и към него има сериозен инвеститорски интерес, а това ще има ефект върху цялата община. Целта е Семково да стане целогодишен туристически курорт. Пред него има перспектива за развитие като център за дигитални номади от целия свят.

Идея

Семково е създаден през 1963 година с идеята град Белица да е перлата на туризма в цяла Югозападна България, а Банско и Разлог да имат само поддържаща роля. Това така и не се случва, а след 1989 г. мястото запада, което води до дисбаланс между невероятната природа и остарялата и занемарена инфраструктура.

 

Възражда се забравеният с години курорт

 Възражда се забравеният с години курорт
Министерство на туризма

 

От няколко години курортът отново се опитва да се възроди благодарение на усилията на кмета на община Белица Радослав Ревански и екипа му, които искат да превърнат курортното селище в притегателен туристически център и да върнат старата му слава.Телеграф/Владимир Симеонов

 

Добавени коментари

Ваня публикува:
04 Февруари 2024 | 12:22
Все сме първи по идиотщини, по смъртност и доходи! Номадите ще минат и заминат, затова са номади, а ние ще останем тук - болна застаряваща и оглупяваша нация!

Добавете Вашия коментар

TOP