Първа заповед! За разлика от депутатите: Всеки министър със сертификат в джоба

13 Декември 2021 | 15:59
0 коментара
Политика
Първа заповед! За разлика от депутатите: Всеки министър със сертификат в джоба

Всеки в Министерски съвет ще трябва има зелен сертификат. Това ще бъде първата заповед, която ще издаде, като министър- председател, ако бъде избран Кирил Петков, обяви той от парламентарната трибуна доакто представяше министрите.

Миналата седмица депутатите отхвърлиха предложените да се влиза в Народното събрание със зелен сертификат.

По думите на Петков не може в ресторант да се влиза със сертификат, а в МС не. Другата задача, която си постави е борба с корупцията и нулева толерантност към нея.

„Днес е важен ден да продължим промяната на мисленето и управлението. Първата задача е да осъзнаем, че ако искаме по- добро бъдеще ще трябва да работим заедно“, посочи Петков.

Той изброи и основните им приоритети в различните сектори.

В енергетика- да се избегне увеличение на цените. Дизерфикациятя с Гърция да стане максимално близко.

В здравеопазването Петков посочи ,че трябва да се увеличи ваксинирането ,но да е пожелателно. Но заяви, че трябва да се ваксинираме, за да нямаме пълни болници.

МВР ще има една основна цел- да няма нито един човек над закона. „Ще държа да се хваща корупцията от най- ниското до най- високото ниво“, каза Петков.

В сектор правосъдие той посочи, че Гешев не е постигнал резултатите, които трябвало да постигне и прокуратурата трябвало да бъде реформирана.

За икономиката Петков заяви ,че България трябва да постигне европейските си партньори. „Трябва да станем център за иновации и да привлечем инвестиции, но заради корупцията не можем да ги привлечем“, каза той.

В земеделието ще се бори за това да си върнем статута на държава производител на качествени продукти.

„Крайно време е да свържем северна и южна България. Трябва да построим АМ „Струма“ законно“, каза Петков за сектор транспорт. Във външната политика ще заложи на силата на дипломация и решаване с мирни средства конфликтите. По думите му трябва да имаме модерна и ефективна армия.

Петков посочи,че образованието трябва да влезе в крак с времето. За спорта той заяви, че всяко дете трябва да има достъп до спорт. „България трябва да даде адекватни спортни съоръжения. Спорта е и бранд за България“, каза Петков.

По думите му в сектор туризъм България трябва да стане известна с конкурентното си предимство. „Няма как да имам е добър туризъм, ако не поддържаме екологията. Няма как да се наслаждаме на българската природа. Трябва да спрем да застрояваме дюните си“, каза той за сектор екология.

В социалната политика е заложено, че не трябва да има един пенсионер под линията на бедност. „Колкото е страшен демографската криза толкова е страшна и кризата в културата“, каза Петков.

„Всичко това трябва да се базира на дигитализация. Това е единствения начин да се постигне нулева корупция. Обещавам да съм министър-председателя на всички българи. Ще бъде пръв сред равни. Трябва да работим заедно и опозицията. Призовавам ви да гледате всяка наша стъпка. Призовавам ви да сте критични. Нека забравим политическите цели, имаме национални интереси. Нека да дадем на България едно честно правосъдие. Вярвам, че след 4 години България ще е едно по- различно място“, завърши Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP