Пълна промяна: Яне Янев отглежда елитни говеда

29 Март 2022 | 13:56
2 коментара
Общество
Пълна промяна: Яне Янев отглежда елитни говеда

Бившият депутат и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" тотално е сменил амплоато си - от политик и депутат, Яне Янев днес се е посветил на животновъдството и отглежда говеда. Ексцентричният партиец е животновъд в родния си Сандански иотглежда във фермата си няколкостотин елитни животни. Това съобщи сайтът Agro.bg, пред който той описва проблемите на бранша у нас.

"Животновъдството у нас е потенциално застрашено. Секторът е сведен до тотален колапс. Никога не е било така трудно от 1990 г. насам", коментира пред специализираната онлайн медия бившият народен представител.

Яне Янев беше депутат в 40-ото и 41-ото Народно събрание. Първо бе зам.-председател на парламентарната група на "Обединени демократични сили" (ОДС), после си направи своя партия - "Ред, законност и справедливост" (РЗС). В периода 2015 – 2017 г. Янев бе назначен за съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.

Още сутринта когато се събудил Яне Янев се бръкнал по надълбоко в джоба, защото царевицата на борсата е с нова цена на едро, която е на 0.65 стотинки. От известно време той е в родния си град Сандански и отглежда специална порода телета за месо. Много настоява гръцкият модел от 2 евро на килограм да действа и у нас.
 

 


Признава, че животновъдите в страната се намират в най-тежката криза от 1990 година насам. Политикът, който угоява породист добитък, от първо лице разказва като потърпевш защо браншът е притиснат до стената.

"Всичко е сбъркано като модел за последните 30 години в страната. Не знам в министерството на земеделието да е имало компетентен екип, които да познава същността на проблемите на българското животновъдство".

"Тази сутрин съм купил царевица на 0.65 стотинки, цената на тока и горивото са в Космоса. Затова колеги в цялата страна разпродават, колят, и се чудят как да се спасят" - разказва за тегобите в бранша Яне Янев.
 



Бившият политик призна, че всичките резерви са под формата на кредити към банките, а цената на млякото и месото не се покачва с темповете на растеж за направените инвестици в отглеждането на добитъка.

"Цената на телешкото не е мръднала изобщо нагоре" - това не е лобизъм, а мярка за оцеляване тюхка са Яне Янев, който не крие, че се занимава с месодайно говедовъдство.

"Тези от нас, които работят на светло, показва се фактурата, съответния документ. Така както е в Гърция - където се получава 2 евро на килограм за произведено телешко месо" - само така може да се спаси секторът според него от идващия колапс.

Като народен представител Яне Янев се бореше с Октопода в земеделието. Той призна, че някой има интерес животновъдите да не бъдат единни, а разпокъсани в десетки организации, които да нямат лостове за въздействие върху държавата и да търсят изход по единично от кризата.

Още като политик Яне Янев не криеше, че има интереси и обича животните. Голяма гордост са му снимките, когато е върху гърба на коня.

След жълтите павета Яне Янев все повече посещава ранчото си в санданското село Малки Цалим, където отглежда и полага грижи за добитъка си.

Добавени коментари

Банско подкрепя МАЦУРЕВ! публикува:
29 Март 2022 | 15:59
Нещастници сте всички! Ние ще се върнем на ВЛАСТ! Ние ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ ВСИЧКИ!! НИЕ СМЕ ГЕРБ! НИЕ СМЕ СИЛА! НИЕ СМЕ МОЩ! Приятели на ГЕРБ, сега сме по ЕДИННИ от ВСЯКОГА! БАНСКО Е ГЕРБ! НАПРЕД! НАПРЕД! НАПРЕД! НАС НЕ НИ Е СТРАХ!!
Хм публикува:
29 Март 2022 | 14:45
То и Кийгъна е айгър

Добавете Вашия коментар

TOP