Пълна деградация! Деца убиват за шише ракия, полицай работи като трафикант

05 Януари 2023 | 11:36
1 коментара
Общество
Пълна деградация! Деца убиват за шише ракия, полицай работи като трафикант

Две престъпления, които станаха в първите дни на новата година, показват нагледно поредния стадий на  упадък на обществото ни. Разкриват, че въпреки високопарните обещания на политиците, въпреки десетките програми за интеграция, въпреки постоянните реформи в полицията,  деградацията набира скорост.
                                                                                                                                                                                                                                                             Вчера стана ясно, че 59-годишен мъж от  видинското село Гъмзово е открит в двора на къщата си пребит до смърт. Заподозрени за убийството му са четири деца. Три от тях са арестувани, а четвъртото, което е едва на 10 години, е под полицейска закрила. Мотивът за убийството е не по-малко абсурден от възрастта на извършителите - шише ракия, което те са закупили от убития и не са я харесали.

Прочетете ощеСериозен недостиг при лекарствата за грип и антибиотиците в ПловдивПълен абсурд! Шофьорка за малко не прегази младо момиче и кучетата й в КършиякаПловдивски ветеринари: Без ранени животни на Нова година, но стресът е сериозенПловдивчанин сигнализира за системни нарушения при паркирането в центъра на ПловдивТвърде късно е Георги Титюков да се учи, след като "първите" 26 години не му стигнаха

Според разследващите органи, жертвата Борислав Бориславов  е бит зверски, ритан с твърд предмет с чупена долна и горна челюст, череп, разкъсани устни.

Убийците са роднини от ромската общност. Трите момчета не са ходили на училище, извършители са  на редица домови кражби. Родителите на децата работят в чужбина.

Днес, преди обед на автомагистрала „Тракия”, полицията задържа два буса с мигранти, като се оказа , че зад волана на единия е техен колега – 23- годишен униформен жандармерист от специализираните полицейски сили в СДВР. Той е в системата от две години. В продължение на месеци е бил в неплатен отпуск. Трафикантът е обяснил, че превозвал мигрантите за пари, тъй като имал кредити. При задържането си не е оказал съпротива.

И двете престъпления са симптоматични и разкриват изключително сериозни социални проблеми.

В случая с момчетата са натрупани причини като продължаващото с години обезлюдяване на Северозапада, където десетки българи заминават за чужбина, за да изхранят семействата си. Децата им остават тук, поверени на баби, дядовци или други роднини, чиито грижи рядко са адекватни. Образователната система няма механизми през които да обхване тези българчета и те остават сами на улицата, където са принудени да оцеляват. Те са лишени не само от образование, но и от ценностна система, което рефлектира върху поведението им. За тях системната употреба на алкохол е абсолютно нормално явление, а опитът на отделен човек да им опонира по съвсем битов въпрос, предизвиква жестока агресия и убийство. Социалните служби, които би трябвало да следят развитието и поведението на тези подрастващи , също са се провалили. Още преди да навършат пълнолетие , те вече са изпечени престъпници.

Не по-малко показателен е и случая с полицая- трафикант. Той е само на 23 години, но вече е замесен в тежко престъпление. Облечен с униформа, той превозва 30 бежанци с микробус. Като причина посочва липса на пари и кредити. Това, разбира се, не може да бъде оправдание, но показва до каква деградация води липсата на реформи в МВР. Поредицата от тежки криминални престъпления пред последните месеци, в които са замесени служители на министерството, са доказателство, че в системата има огромни пробойни.

Всичко това се случва на фона на тоталното безхаберие, демонстрирано от политическата класа. И по всяка вероятност няма да е последно.

Добавени коментари

Дааа публикува:
05 Януари 2023 | 13:12
Това все още е само напалото на тази помиина яма наречена българия, даже няма да я напиша и с главна буква

Добавете Вашия коментар

TOP