Пълен хаос на "Дондуков" 2: И БСП няма да се яви при президента

27 Юни 2022 | 15:44
0 коментара
Политика
Пълен хаос на Дондуков 2: И БСП няма да се яви при президента

Свикването на консултации при президента на политическите сили в крачка днес претърпя почти провал. След като ПП не се явиха на "Дондуков"2, стана ясно, че и БСП също няма да отидат на консултации, съобщи Би Ти Ви. Причината е обсъждането на държавния бюджет.

На първите консултации „Продължаваме промяната“ не се явиха, като в последния момент се аргументираха, че тече Бюджетна комисия. Стана ясно, че ще чакат друга дата за консултации, но след вторник, след приемането на големия бюджет. 

Представители на левицата трябваше да пристигнат на „Дондуков” 2 в 16.45 ч.

Два часа преди фиксирания час, социалистите изпратиха до медиите и официална позиция за причините да пропуснат консултациите.

„В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения. За нас е по-важен бюджетът, за да гарантираме увеличението на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства, помощта да земеделците, ваучерите за работниците, подкрепата за бизнеса и допълнителни средства за транспортния сектор. Ще участваме в консултации в друг ден, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци”, заявяват депутатите от БСП.

Добавете Вашия коментар

TOP