Пълен абсурд: Мъж купи кола, без да знае, че се издирва от Интерпол

08 Януари 2023 | 10:57
0 коментара
Общество
Пълен абсурд: Мъж купи кола, без да знае, че се издирва от Интерпол

Шест месеца, след като купува автомобил, шофьор разбира, че превозното средство се издирва от Интерпол. 

Рано сутринта Мирослав Петров отива в Гърция по работа. Преминава границата без проблем. На връщане обаче разбира, че колата му се издирва. Конфискувана е от българската гранична полиция. 

“Изхвърлят ме там на границата да се оправям. Аз съм шах”, каза Петров пред Би Ти Ви.  

Оказва се, че мъжът, от когото Мирослав купува автомобила, има заем в норвежка банка. Бил е заложил колата. В началото на година се е върнал в България, регистрирал я е в КАТ-Пловдив и я е обявил за продажба.

“Взима от мен парите и спира да изплаща кредита. Съответно банката в Норвегия си търси колата”, добави Петров. 

Мирослав Петров успява да намери предишния собственик на автомобила и да го накара да си си плати задълженията. Успява да си вземе колата обратно, но радостта е кратка. Оказва се, че тя вече е със свалени номера и без малък талон. Къде са - никой не знае. 

“От гранична полиция Петрич изпратено в Смолян. От Смолян се изпраща в гранична полиция на “Мария Луиза”. Всеки ми казва частен казус. Има писмо с номер и дата - кажете къде са ми номерата. От там ми казаха, че са в СДВР. От там ми казват - ми не са тук. Добре - къде са?”, попита Петров. 

Издирването на номерата продължава цели три седмици. Оказва се, че са в КАТ - София.

“Никой не поема вина, няма виновни. Ако мога да перифразирам песен на Тодор Колев - аз явно съм щастлив герой, че успях да си взема автомобила”, добави Петров. 

Добавете Вашия коментар

TOP