Путин призова за военен преврат в Украйна

25 Февруари 2022 | 17:24
1 коментара
Общество

Владимир Путин призова за военен преврат в Украйна. Това заяви руският президент в свое обръщение по време на среща със Съвета за сигурност, посочва РИА "Новости".

"Искам да се обърна към военния персонал на въоръжените сили на Украйна - не позволявайте на неонацисти и украински радикални националисти да изпозлват вашите деца, съпруги и родители като човешки щитове", посочи Путин. 

"Вземете властта в свои ръце, изглежда, че ще е по-лесно да се споразумеем с вас, отколкото с тази банда неонацисти в Киев, които са се настанили и са взели за заложник целия украински народ", допълни той. 

Според "обективни данни", цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове, като Киев и Харков.

"Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски", заяви още руският президент.

По думите на държавния глава, руските военни в Украйна действат "смело, професионално и героично". 

Очаквайте подробности.

Добавени коментари

Двоен "освободител"?! публикува:
25 Февруари 2022 | 21:47
Мислихме,че лошите времена са отминали.НЕ! Не са.Бяхме почнали да забравяме сатрапите Ленин,Сталин,Хитлер,та и "нашият" Димитров.Всичките със заслуги за масовите убийства.Мислехме,че войната никога вече няма да се завърне.Уви!Не е било така.Ето,че се роди новият Хитлер,но с друго име-звярът ПутКин! Това ми била "миролюбивата" Русия,която убива своите сънародници,а трови другите,които са по-далече от себе си.ПОЗОР!!! Путин показа истинското си лице!

Добавете Вашия коментар

TOP