ПУХКАВИ ПАЦИЕНТИ В БЕЛИЦА: Мечките Боби и Чарли минаха медицински прегледи

08 Август 2023 | 11:44
1 коментара
Общество
Благоевград
ПУХКАВИ ПАЦИЕНТИ В БЕЛИЦА: Мечките Боби и Чарли минаха медицински прегледи

Миналата седмица екип от български специалисти извършиха медицински преглед на мечките Боби и Чарли, съобщиха от Парк за мечки край Белица.

Боби бе прегледан по-рано тази година - през май, заради инфекция на кожата. По време на този медицински преглед се установи, че неговата кожа е в по-добро състояние, но все още се нуждае от лечение. 

Чарли споделя един сектор с Боби и поради тази причина, и той бе прегледан. За щастие той не е засегнат и кожата му е в чудесно състояние.

Двете мечки приемат лекарства от няколко години, заради артрози на тазобедрените стави (коксартроза). За щастие, след обстоен преглед с ехограф се оказа, че техните черни дробове и стомаси не са засегнати от медикаментите, които приемат.

Техните зъби също бяха прегледани и освен един изваден зъб на Чарли, няма нужда от друго лечение на зъбите. Мечките обикалят в сектора си, спокойни и продължаващи техните летни, ежедневни дейности.

Добавени коментари

Sabri Alish публикува:
08 Август 2023 | 19:20
Ако новият кмет на Якоруда, е обещал на Беди и Карафеиз и Магда да ги остави НА РАБОТА ,НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН. ДА СЕ ЗНАЕ. Никой няма да го подкрепи в Якоруда. ДПС ще извърши ПОДМЯНА, а не ПРОМЯНА. Вън всички стари управници, тикнали Якоруда в разделение и унижение.

Добавете Вашия коментар

TOP