Психиатър за двойното убийство в Сандански: Имаме много сериозен проблем с насилието

23 Ноември 2020 | 10:21
0 коментара
Общество

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова смята, че обществото ни има голям проблем с насилието. Тя говори пред БНТ по темата с двойното убийство на деца в Сандански.

“Явно ние имаме проблем като общество и той не е само с пандемията. Имаме много сериозен проблем с насилието и той произхожда от това, че като че ли нямаме рецептори за насилие. Не идентифицираме като насилие това, че при раздяла на родителите, единият не дава на другия да вижда децата. Не идентифицираме факта, че в българското семейство много се мълчи, не се говори, няма емоционална близост между децата и родителите, която се гради на едни топли човешки разговори, на една заинтересованост, допълни специалистът.

По тези и още други причини насилието в нашето общество се шири и се стига до такива наистина чудовищни престъпления, смята д-р Гълъбова.

По думите й, психическото състояние на хората сега е по-тежко в сравнение с месеците на карантината. Има нужда да започнат мероприятия по психологическа работа и с медиците, защото съсловието изнемогва, издъхва, подчерта д-р Гълъбова.

Добавете Вашия коментар

TOP