Проверяват изборни туристи в Пиринско

23 Октомври 2023 | 08:56
1 коментара
Общество
Благоевград
Проверяват изборни туристи в Пиринско

Министерството на регионалното развитие публикува списък конкретни адреси, на които са регистрирани рекорден брой избиратели. Първенци в Пиринско са две села – симитлийското Долно Осеново и гоцеделчевското Плетена. В списъка са посочени още няколко села в Благоевградска област, а също и градовете Разлог, Петрич, Сандански.

 

Разпоредена е проверка, която се очаква да доведе до дерегистрация и премахване от изборните списъци. В Долно Осеново улиците нямат имена, а къщите номера. 812 души живеят на един адрес в едната част на селото, а 398 в другата. Реката дели двете махали. Това означава, че голяма часто от гласоподаватели са с адресна регистрация в едната махала на селото, а около 400 души в другата, заявиха от Община-Симитли.

 

В село Плетена в „Горна махала“ се водят регистрирани 727 души, а в другата – „Забърдо“, има 726 имащи право на глас.

В разложкото село Драглище на улица „Седма“ са вписани на един арес 42 избиратели. На улица „Стара планина“ в Разлог на един адрес се водят 147 души. Посочени са съмнително живеещи на един адрес в Сандански и Петрич. Припомняме, че преди месец в Благоевград в къща около Джамията също бяха установени множество новорегистрирани накъща, която се оказа необитаема. Тогава от ГРАО обещаха да заличат регистрациите./enovina.bg

Добавени коментари

Лила Боянова публикува:
23 Октомври 2023 | 08:59
Тиа в дома аз им попълвам бюлетините. Сега и на Гърменов братчедката му ще помага

Добавете Вашия коментар

TOP