Проверки след инцидента в училището в село Горно Драглище

16 Ноември 2020 | 11:27
10 коментара
Общество

Спешни проверки разпоредиха от община Разлог и Регионалното управление по образование – Благоевград по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в село Горно Драглище заради повредена врата. Според директора и педагогическия състав това е провокация в тежкото време на Covid кризата.

Във видеоклипа, заснет преди месец по време на междучасие, се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова дърпа за косите момиче от седми клас, което според ученици и учители е известно с арогантното си поведение от години. Как директорът Бойко Пукнев описва  класната ръководителка и въпросното момиче: „Спокоен и добър педагог. Даже като видях вчера клипа, останах много учуден. Постъпката не я одобрявам, но пак си мисля, че госпожата е била силно провокирана, за да реагира по този начин“. Според директора проблем има и с родителите на момичето: „Колкото и пъти сме се опитвали да се свържем с тези родители, те не отговарят“.

В момента по случая се води разследване, като спешно ще заседават педагогическият и общественият съвет в училището. На въпрос защо  след толкова сигнали на ученици и учители за поведението на момичето не са взети мерки и не са сезирани институциите, директорът Бойко Пукнев  призна: „Проблемът с преместването е много труден. Това са деца от малцинствата и в повечето случаи те напускат системата“.

Добавени коментари

Иван публикува:
18 Ноември 2020 | 16:01
Според мен проблема не е точно в учителката ,а по скоро в системата,която е тека измислена,че според бройката на учениците е и бюджета на училището И затова учителите търпят подобни ученици,като въпросното момиче!Детето определено не е за това училище и ще ми бъде интересно ако бъде преместено в Разлог ,майката ква песен ще запее при положение,че си знае детето !! А относно директора е отвсякъде изпържена работа по партийна линия В Горно Драглище училището се е превърнало в мангасарско и никой нормален не си пуска детето там Относно коментиращите мангусти да предложат по кадърни и стойностни учители от боята та да се махнат въпросните!!
мария публикува:
18 Ноември 2020 | 13:41
Нормално ли е заеади очевидно проблемно и невъзпитано дете учителка с над 20 годишен стаж да бъде наказана?
мария публикува:
18 Ноември 2020 | 13:38
Нормално ли е заради едно невъзпитано и очевидно проблемно дете развалящо дисциплината в училище да има наказание за учител с над 20 годишен стаж?
..... публикува:
18 Ноември 2020 | 09:23
Толкова много преиграваше тази майка от ромски произход,говори глупости защото си мисли,че ще припечели нещо от всичкия този цирк. А дали в къщи тя не е удряла системно това дете,че то няма къде на друго място да си избие негативнте емоции и реши да чупи училищното имущество.Предвид всичко видяно и написано подкрепям учителката !
Mariq публикува:
18 Ноември 2020 | 00:19
Въведете коментар...Първо:... когато е учила педагогика първото,което е взела изпит е методика...начин на общуване и подход към децата...явно не е била в тези часове...второ: защо при някои учители палавите деца са кратки а при други арогантни?...ще ви кажа едно нещо...в добри ръце и лъва става коте...въпрос на подход...явно госпожата иска да влезе в новините....току що я дават по нова
Инспектор публикува:
16 Ноември 2020 | 21:18
НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ за това крещящо животно, което дори не може да говори правилно на български език камо ли да е учителка по литература!НИЩО, ама АБСОЛЮТНО НИЩО не оправдава тая набедена педагожка! Не може бравата на една врата да е по-важна от човешката душа!Това дали ученичката е арогантна или не НЕ МОЖЕ да бъде извинение и си няма нищо общо с реакцията на учителката! Нинова и Радев също са безкрайно арогантни, ама никой не ги хваща за косите! Айде радеф -олигофренът е късо подстриган, ама Импексовата крадла може човек спокойно да я влачи по земята без да се извинява и обясява!
Бивш възпитаник публикува:
16 Ноември 2020 | 15:44
Г-Н БОЧУКОВ, беше ПРЕКРАСЕН Човек! Докато той,беше директор на училището ни,не е имало нито едно пеоизшествие и проблем от такваз величина! Подкрепяше,безрезервно,както учениците,така и учитилите,и цареше мир и спокойствие там. Сега,когато предадоха училището в ръцете на този псевдо "директор" Пукнев,всичко отива надолу. Моля,замислете се хора,институциите сезирайте се и сменете директора, в противен случай,ще затворите училището, а не за това се бореше неуморно толкова години, г-н Бочуков!!!
Защо ? публикува:
16 Ноември 2020 | 15:24
Обидно е да се прави " разследване " и " спешни проверки " ! Търсете проблема на друго място !
Един българин публикува:
16 Ноември 2020 | 15:20
ДЪЛБОК ПОКЛОН И УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ ! БЛАГОДАРНОСТ ОТ СЪРЦЕ КЪМ ТЪРПЕНИЕТО ТИ УЧИТЕЛЮ ! БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО !!!
Учител публикува:
16 Ноември 2020 | 12:43
Това е учителка с дълъг стаж и опит. Не мислите ли, че за да изпадне в това състояние не е без сериозно предизвикателство. От моята практика- на въпроса към дете от малцинствата: къде ти е маската, защо не си я сложил отговорът е: в гащите ми ела и я вземи. Ще го шамаросам, дори и с риск да качат да качат такива компрометиращи снимки. Много е лесно да оплюееш някого, но децата в къщи са свидетели на побоища и псувни, а след това си изкарваг агресията в училище, а и учителите са живи същества и те понякога изпадат в такива състояния.

Добавете Вашия коментар

TOP