Противопожарен гащеризон с 2 крачола обърка участници в обществена поръчка на ЮЗДП за над 1 млн. лв

20 Февруари 2023 | 07:22
1 коментара
Общество
Противопожарен гащеризон с 2 крачола обърка участници в обществена поръчка на ЮЗДП за над 1 млн. лв

Колко джоба трябва да има бъдещият горски пожароустойчив полугащеризон, който ще стане униформа на горските от Югозападното държавно предприятие – това се оказа препъникамък пред обществената поръчка, обявена от ЮЗДП за ушиването му.

Оказа се, че държавното предприятие държи те да са по 2 на всеки крачол. Някои от участващите фирми обаче не се усетили, че крачолите са 2, и предложили мостри на гащеризони само с по един джоб от двете страни и с мех на всяко бедро.

След няколко запитвания за броя на така необходимите джобове ЮЗДП публикувало в поръчката обяснение с общия необходим брой, участникът от София „Кристън“ ЕООД обаче недовидял обяснението и останал много неприятно изненадан, че поръчката се прекратява, защото нито една от фирмите не подала оферта, отговаряща на изискванията за изработване и доставка на прогнозно количество защитно пожароустойчиво облекло.

Казусът стигна в Комисията за защита на конкуренцията по жалба на софийската фирма срещу решението на ЮЗДП шефа Дамян Дамянов да прекрати поръчката, но за разлика от жалбоподателя Станислав Бусерски, магистратите прочетоха подробното обяснение и отхвърлиха жалбата му. Бусерски трябва да плати на държавното предприятие и 240 лв. за юрисконсултско възнаграждение.
Поръчката, обявена миналия август, бе с прогнозна стойност 910 000 лв. без ДДС. Освен недоволната от прекратяването й „Кристън“ кандидати бяха още „Ропатекс“ ООД на Ана Сулева от с. Кочан, бургаската „Ташев Сейфти Продуктс“ ЕООД и софийската „Глимекс“ ЕООД.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Тримата му скитари публикува:
20 Февруари 2023 | 08:01
Ами тогава ушийте гащиризоните само с 1 крачол, за да не се обървате! Голям майтап ще е да гледаме как пожарникарите ще се движат с подскоци като клоуните в цирка, когато напъхат и двата си крака в 1 крачол!

Добавете Вашия коментар

TOP