Противоепидемичните мерки в Гоце Делчев остават до 12 ноември

04 Ноември 2020 | 10:30
0 коментара
Общество

Удължиха срока на действие на противоепидемичните мерки в Гоце Делчев. Временно изпълняващият длъжността кмет на общината подписа нова заповед, според която те важат до 12 ноември.

Дотогава ще важи вечерния част за децата под 18 години. На тях е забранено да излизат навън във времето от 21 до 6.30 часа. В този времеви отрязък непълнолетните ще имат право да посещават само личните си лекари, аптеки и болнични заведения или да пазаруват в хранителни магазини.

Забранени са и груповите празненства на открито като сватби, кръщенета и т.н. На подписването на граждански брак могат да присъстват само младоженците, длъжностното лице по гражданско състояние, свидетели, фотограф и до 10 гости. Те трябва да спазват дистанция от 1,5  метра, както и другите противоепидемични мерки.

Казината и игралните зали трябва да осигурят разстояние от 1,5 метра между столовете на две съседни машини или игрални маси. На разстояние от 3 кв. м. трябва да има не повече от 1 човек. Задължително е дезинфекцирането на игралните автомати след всеки клиент. Тези, които не носят предпазна маска на лицето не трябва да се допускат.

Добавете Вашия коментар

TOP