Противно на Благоевград: Петрич дава социални жилища на местни хора, а не на украинци

07 Март 2022 | 15:09
0 коментара
Общество
Противно на Благоевград: Петрич дава социални жилища на местни хора, а не на украинци

Общинарите в Петрич са категорични, че в социалните жилища се настаняват единствено нуждаещи се от града и населените места. Те няма да ги предоставят на бягащите от войната в Украйна. Мотивират решението си с многото социално слаби в района, които имат нужда от евтини домове, а този факт не може да бъде пренебрегнат.

Всеки, който има възможност да предостави собствена свободна жилищна площ за украински семейства, може да заяви това на тел. 0745/69 112, информираха от Общината. След получаване на запитване от страна на украински бежанци ще бъде предоставена тази информация, както и оказано съдействие при пристигане в нашата община и следващ контакт с хората, които помагат. Община Петрич ще създава организация за превоз на отделни семейства бежанци, избрали Петрич, от столицата до мястото за настаняване. За по-големи групи транспорт до Петрич ще бъде организиран и от други райони на нашата страна. За съжаление, Общината не може да предложи от своите социални жилища, защото чакащите и към момента за настаняване нуждаещи се семейства от града и селата продължават да бъдат много и този факт не може да бъде пренебрегнат.

Както вече информирахме, благоевградският кмет Илко Стоянов предложи в ОбС да се предоставят новоизградените социални блокове за украинци. Съветниците гласуван извънредно. Освен напълно обзаведените апартаменти в квартал "Освобождение", за бежанците ще има безплатно изхранване, карти за градсккия трансрпорт, детски градини, училища и други социални придобивки. / е новина/

Добавете Вашия коментар

TOP