Протестът се превърна в битак, разпънаха сергии

10 Септември 2020 | 14:57
0 коментара
Общество

Насроченият за днес протест на жълтите павета заприлича на битак. Навсякъде се разполагат търговци, които пласират китайски знаменца, слънчогледови семки, фъстъци, шапки, защитни маски и свирки. "Да изкараме някой лев, че зимата ще е трудна", обяснява пред Lupa.bg 63-годишната Анка Николова, която държи една от импровизирание сергии.

Знаменцата се търгуват за по 2-3 лева, но ако са по-големи стигат и до 10 лв. Свирките са по-скъпи, затова и не са предпочитани от протестиращите. Окичени са и стелажи с шапки и всякакви джунджурии, като жълтите павета са заприличали на битак. "Не ви ли е срам! Дошли сме да гоним мафията, а вие търговия въртите", опита да се скара на търгашите младо момиче, но вопъла й остана глас в пустиня.

Отец Дионисий пък не се отделя от протестиращите. Т.нар. "Отровно трио", Радан Кънев и тумби роми обикалят и снимат всичко с телефони. Адвокат Николай Хаджигенов пък крещи към определени групички, че няма да съдействат на полицията и да си сътрудничат с нея, а ще гледат уж да се оправят сами с провокаторите, което никой не разбра как точно ще стане.

Добавете Вашия коментар

TOP