Протестът на служителите на МВР продължава днес с палатка пред парламента

17 Ноември 2020 | 08:57
0 коментара
Общество

Синдикатът на служителите в МВР продължава протестните прояви с настояване за 30-процентно увеличение на заплатите. Те продължават да не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

 

Днес по обяд те ще разпънат палатка пред сградата на Народното събрание, както и ще поставят снимки от дейността им покрай овладяването на пандемията от Covid-19, съобщи БНР.

От синдикалната федерация на служителите не изключват и организирането на нов национален протест.

 

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред сградата на парламента. В същото време синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Валентин Попов – лидер на синдикалната федерация, каза, че лагера в София ще остане до края на седмицата.
„Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и не само нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с много кратка поява, в порядъка на минути, пред служебни сгради на министерството в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“, каза той.

От синдиката на служителите са категорични, че ако не се стигне до споразумение, ще има и тяхна реакция
„Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери някакво решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители приемаме като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация“, каза Валентин Попов..

Източник БНР/Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP