Протестиращи запушиха пътния възел при Симитли срещу зеления рекет

14 Декември 2017 | 10:57
0 коментара
Общество

Банско, Разлог, Добринище… Югозапада се събра снощи в Симитли за стачка срещу зеления рекет.

Близо 5 000 се събраха на детелината на главния път Е-79 на протест срещу замразената втора кабинка на лифта в курорта Банско.

Кметове от всички партии, граждански сдружения, съсловни организации, също бяха на място. 

„Втората кабинка ще даде икономически тласък на цялата област“, категоричен е символичният домакин на протеста – кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

„Тук сме, за да се противопоставим за рекета от 10 души зелени рекетьори, с още толкова поддръжници. Които всъщност пречат на развитието на инфраструтурата на цялата държава и в област Благоевград. Всъщност самото изграждане на втори лифт в Банско би могло да помогне и на цяла област Благоевград, защото ще бъдат разкрити и много нови работи места“, каза пред множеството Апостолов.

Осветлението на стадион „Септември“ освети стачката срещу зелената мафия и помагаше за безопасното движение по Е-79. Движението към и от Гърция беше спряно за минути от протестиращите.

„Надяваме се, че от Симитли нашите управници ще ни чуят по-добре. Ако и този път останат глухи за нашите искания, ще стигнем до жълтите павета в столицата", заяви Димитър Русков.

От години решаването на въпроса с втория лифт се отлага. Политици и управляващи непрекъснато заявяват подкрепата си за направата на втора кабинкова линия в курорта, но всичко остава само на думи. 

Добавете Вашия коментар

TOP