Протестиращи опитаха да влязат в сградата на МС

25 Ноември 2020 | 12:03
1 коментара
Общество

Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитват да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера.

Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста, посочва БНР.

 Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Официално: Извънредни мерки до 21 декември

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

По-рано демонстрантите затвориха движението по бул. "Дондуков".

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и членове на Националния оперативен щаб дадоха брифинг в Министерския съвет.

Два протеста - на частните превозвачи и на хора, които протестират срещу противоепидемичните мерки, блокираха движението в района между БНБ и НС. Превозвачите са недоволни от непреодоляното вето на президента срещу инкриминирането на нелегалните превози.

Вторият протест, който се сля с превозвачите, е на хора, които не са съгласни с налагането на нови и по-строги мерки в страната. Основното искане е за оставка.

Протестиращите вече са пред служебния вход на НС. Обстановката в района е спокойна. Полицейското присъствие е засилено.

Добавени коментари

де.бел, корав и прав за Пиринско.бг публикува:
25 Ноември 2020 | 13:57
Бой, БОЙ, и само бой на болшевишкта СГАН да е.ба техната нагла мама бесепарска!

Добавете Вашия коментар

TOP