Протестиращи блокираха Андрей Новаков с крясъци: Изрод! Прeдaтeл!

10 Октомври 2020 | 16:15
4 коментара
Общество

Напрежение пред БНТ. Протестиращи блокираха евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

 

Около 21:30 часа вчера протестиращите преградиха с клони изхода от БНТ от улица "Тулово", посока Канала. Обърнаха и преградиха улицата и с контейнери за смет, предаде БНТ. 

 

Около 22 часа евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков излезе през централния вход на БНТ и беше обсаден от протестиращите.

Те го засипаха с въпроси, относно резолюцията в Европейския парламент, както и за проекта за нова Конституция на България.

 

Пoвeчe oт 10 минути тoй бeшe блoкирaн, а тълпата гo oбcипваше c обиди и въпрocи зa пoлитикaтa нa упрaвлявaщитe. Пoиcкaхa му ocтaвкaтa, викаха "къде ти е моралът на тебе, бе?", "Изрод!", ''Прeдaтeл'', a някoй гo и нaплю.

Въпроси и крясъци летяха към него. Питаха го защо не подаде оставка, какво е завършил, има ли проблеми в правосъдието Той: "Има. Трябва да се направи нова конституция." Кой е написал проекта? Кой? Вие ли го писахте? Какво влиза в него? Къде е Данаил Кирилов сега? Кога ще се отчете Гешев пред парламента?

От виковете "оставка" и "мафия" отговорите не се чуваха. Накрая натискът се усили и все пак Новаков успя да каже: Вижте, аз съм сам, дойдох при вас да разговаряме, да ви отговоря." Това обаче не се получи. Натискът се усили и жaндaрмeриятa нaпрaви oпит дa извeдe eврoдeпутaтa. Това стана прeз улицитe "Caн Cтeфaнo" и "Шeйнoвo". Пocлeдвa прecлeдвaнe и викове: Зашо го пускате! Дръжте го!"
 

Евродепутатът заяви, че не знае кой е писал новия проект, като допусна, че в екипа е участвал и бившият вече министър на правосъдието Данаил Кирилов. След няколко минути въпроси от демонстрантите, евродепутатът беше изведен от плътен кордон полиция, като беше и плътно обграден от протестиращи.


Новаков призна, че съществуват проблеми в съдебната система и съществуват проблеми с отчетността на главния прокурор. Протестиращите го освиркват, но все пак има форма на диалог. Граждани задават въпроси, а евродепутатът се опитва да им отговори.
Напрежението е високо.

Минути по-късно Андрей Новаков бе изведен от полицията, а протестиращи последваха униформените подвиквайки.

Епицентър

ВИДЕО от полицейски ескорт за Андрей Новаков:

 

ВИДЕО от излизането на Новаков от БНТ:

 

Добавени коментари

Не ви изнася нали ...??? публикува:
11 Октомври 2020 | 21:04
Като ви търсят сметка ...боли ..???...нали айдуци прости ??? Линч трябва за вас - племе безродно и продажно !
Нали ви е ясно? публикува:
11 Октомври 2020 | 10:49
По написаното от "болшевишки гниди" съвсем ни е ясно кой и какъв го е писал - член на ГЕРБ!В три реда пребройте колко и какви цинизми е употребил.Характерно за вожда им Бойко Борисов.Това съвсем ясно определя кой какъв е!
По езика ти личи! публикува:
10 Октомври 2020 | 22:29
За болшевиките знаем! А вие,които "не сте болшевики" какво различно направихте за България - ОГРАБИХТЕ Я!Каква е разликата между БКП и ГЕРБ??? НИКАКВА!!! Не можете да скриете,това,което е очевадно! Къде бяхте до сега??? А сега отведнъж се намериха пари и за пенсионери,и за детски,и за учители...Като видяхте "дебелия" и отпуснахте халката на края на мандата.До сега си тъпчехте кой джобовете,кой нощните шкафчета! Най-важното е,че не ви стигна,а искате още!
болшевишки гниди от пиринско.бг публикува:
10 Октомври 2020 | 17:54
това не са протестиращи, а гнусни, платени русфилистични болшевики, пратени от лайнеометите на БСП! Тия са съшите боклуци като вас болшевишки к.урви от пиринско,бг.! Сиктир да ви е.ба майката албанска и на пиринските македонци! Киур за вас бръснати миндци!

Добавете Вашия коментар

TOP