Протестиращи „биха дузпата” на Борисов (ВИДЕО)

16 Юли 2020 | 20:35
0 коментара
Политика

В осмия ден на антиправителствен протест в центъра на София, недоволните символично биха дузпата на Бойко Борисов и развяха „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“, предаде репортер на БГНЕС.

Въображението на недоволните с всеки изминал ден е все по-продуктивно в изобретените си протестни материали. Днес новото в триъгълника на властта е импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерски съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Протестиращите се редуваха да бият дузпата един след друг в знак на протест.

Другата новост в осмия ден на антиправителствен протест е стол от инквизицията, на който бяха поставени цветя и плакат с лика на Бойко Борисов, също поставен на жълтите павета и „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“.

„Показахме, че българите можем да бъдем обединени, когато се борим срещу беззаконието. Така че, продължаваме напред с ясната идея от утре да осъмнем с един нов парламент. По отношение на флага имаме една идея, която не знаем дали ще се осъществи. Предстои да разберете“, заяви за БГНЕС Бисер Русимов, който „спаси“ националния символ.

„Няма леви, няма десни – на всички сме ви бесни!”, гласи един от плакатите. На площада е дошла и група от Бургас, която донесе знамето от Росенец. Сред опънатите плакати имаше и такъв, който гласи, че „властта се чисти като вход – отгоре надолу“.

Демонстрацията се изнесе в посока Народното събрание. Шествието ще премине през бул. „Дондуков“, през „Ал. Невски“ и ще спре пред вратите на Народното събрание. Организаторите съобщиха, че шествието няма да се върне веднага пред МС, а ще отиде и до обществената телевизия, уточни бТВ.

Организаторите на протестите се заканиха, че ако скоро не получат оставките на Борисов и Гешев, ще прибегнат до гражданско неподчинение, като блокиране на пътища и жп релси.

По-рано днес управляващите обявиха, че замразяват подадените оставки на трима ключови министри до гласуването в парламента на вота на недоверие към кабинета.

Коалицията обяви още, че възнамерява да изкара мандата си до край.

Протестиращите обаче са твърдо мотивирани да не се приберат от пощада, докато не получат оставките на Борисов и на Гешев.
На площада се събраха два протеста – един на т.нар. Отровно трио – Арман Бабикян, Никола Хаджигенов и Велислав Минеков, и вторият – на гражданско сдружение „Боец“, които са се организирали още от 16 ч. да протестират.

По-рано днес от МВР съобщиха, че полицаите, които бяха заснети да упражняват физическа сила над протестиращи преди дни вече са установени. Те са отстранени от работа до приключване на проверката.

Междувременно от СДВР призоваха за мирни и законни протестни действия.

 

 

Протестиращи "биха дузпата" на Борисов

 

Организаторите на протестите заплашиха с гражданско неподчинение и блокади

 

Добавете Вашия коментар

TOP