Протести в Петрич и Благоевград срещу касапина накълцал с макетно ножче 18-годишна девойка

30 Юли 2023 | 10:05
1 коментара
Общество
Благоевград
Протести в Петрич и Благоевград срещу касапина накълцал с макетно ножче 18-годишна девойка

В социалните мрежи се организират протестни шествия в защита на момичето, нарязано садистично с макетно ножче по лицето, ръцете краката, гърдите. Извършителят Георги Господинов, който е охранител в старозагорско заведение, е счупил носа на 18-годишната, а след това обръснал главата й. Заради това, че съдът е отказал да го остави в ареста, тъй като повредата е лека, масово недоволство ескалира в обществото. 

В понеделник от 18.00 часа ще се проведат мирни шествия в подкрепа на пострадалата в цялата страна и с призив да се отстранят магистратите, пуснали Господинов на свобода, а извършителят да влезе в килията. В Петрич и Благоевград се събират пред сградите на двете съдилища.

Във фейсбук масово коментират, че съдебна реформа у нас няма. Настоящото правителство се е задоволило само с със свалянето на главния прокурор Иван Гешев, ограничаване правомощията на институцията "главен прокурор" и с разделянето на ВСС на две. Всичко останало са абсолютни импровизации, смятат редовите български граждани. Междувременно днес стана известно, че след недоволството прокуратурата в Стара Загора е издала постановление за задържане на охранителя, който вчера коментирау че жертвата му е била просто една наркоманка, врюбена и ревнива.

Добавени коментари

Ани публикува:
30 Юли 2023 | 10:10
Там сме

Добавете Вашия коментар

TOP