Протест заради преминаването на тежкотоварни автомобили в Разлог

27 Май 2022 | 12:52
4 коментара
Общество
Протест заради преминаването на тежкотоварни автомобили в Разлог

Протест затвори за кратко пътя, който преминава през квартал "Нов път" в Разлог. Служителите на реда пренасочваха автомобилите през друг участък, за да не се образува опашка.

Протестиращите се събраха вчера малко след обяд, настоявайки незабавно да бъдат предприети спешни мерки от общината.

"Да не минават тежкотоварни автомобили, да има ограничение на скоростта, но за съжаление в продължение на вече 2 години общинската администрация не взима никакво внимание по проблемите, които съществуват в нашия квартал", заяви Радко Радков, организатор на протеста.

"В кой век живеем, това са камиони над 7 тона и половина, над 8 тона. Притесняват ни, защото много деца си играят точно на центъра и има спортна площадка, да не стане някакъв инцидент с тези деца", допълни Вальо Симеонов.

Преминаващите камиони през квартала превозват дървен материал. Оказва се, че шофьорите предпочитат този път, защото така пестят време.

От общината казаха, че са поставили пътни знаци за ограничаване на скоростта в участъка, но това не е дало резултат.

"За да решим един проблем, трябва да има разбирателство от двете страни. Досега те не са потърсили контакт с мен. Има комисия към община Разлог, която може да разгледа такъв сигнал, в която комисия има представители на пътно управление, на органите на реда и на общината и съответно, ако такъв сигнал дойде, той ще бъде разгледан и ще бъдат взети необходимите мерки", каза още Венцислав Гърменов, временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог.

Местните хора заявиха, че протестните действия няма да спрат, докато не видят ефективна промяна.

Добавени коментари

грабчев публикува:
28 Май 2022 | 13:22
Не барайте мангалите,че им дам по 20 лева и са готови гербаджии !
Разлог публикува:
27 Май 2022 | 15:05
А мангалите защо карат трошките си по града. И ние имаме деца които са заплашени от тях.
toi публикува:
27 Май 2022 | 13:21
от там требва да минат танкове и след тех нищо да не остане
разлог публикува:
27 Май 2022 | 13:05
ОК НЕ Е НОРМАЛНО ДА МИНАВАТ ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ ОТ ТАМ А НОРМАЛНО ЛИ Е ВСЯКА ВТОРА КОЛА ОТ МАХАЛАТА ДА ЛЕТИ ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА И НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕЗ ЖК ИЗТОК И НИЕ СЪЩО ИМАМЕ ДЕЦА И НИЕ ПЛАЩАМЕ ДАНАЦИ НА ОБЩИНАТА НА ХОРАТА ОТ МАХАЛАТА ЩЕ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ А НА НАС КОГА КОЙ ЩЕ ГИ ГЛОБИ ЗА БОКЛУЦИТЕ КОЙТО ИЗХВЪРЛЯТ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕ Е ОБЩИНАТА В ТОЗИ МОМЕНТ ПОВЕЧЕТО ОТ КОЛИТЕ ИМ СА В ТРАГИЧНО СЪСТОЯНИЕ КОЙ ГИ ПУСКА ДА МИНАТ ПРЕГЛЕД КАК ПОЛИЦИЯТА НЕ ИМ КАЗВА НИЩО ДО КОГА ЩЕ Е ТА

Добавете Вашия коментар

TOP