Протест в подкрепа на полицаите от пандемичния купон

23 Февруари 2021 | 13:51
2 коментара
Общество

Санданчани и петричнани излизат на протест заради отстранените от системата полицаи, участвали в тайно парти, въпреки пандемичните забрани.

Митингът в защита на униформените, празнували раждане на син на горски стражар в “Попина лъка”, е днес в Сандански. Инициатор е бившият общински съветник от РЗС в града Илия Георгиев. Организира го в Фейсбук. В създадената от него група “Справедливост”, предприемачът Георгиев призова съгражданите си да излязат днес в 17.00 часа пред сградата на полицията в Сандански.

“Скъпи приятели, в условията на пандемия и световно икономическа криза наши съграждани, нарушили заповед на здравния министър, предстои да бъдат уволнени от работа. Нека да изразим гражданска позиция в защита на полицаите участвали в партито на Попина лъка по случай новородено дете, като се съберем на 23 февруали пред полицията”, апелира шивашкият бос Илия Георгиев.

Както подробно информирахме, директорът на Областната полиция в Благоевград Дойчин Дойчинов е категоричен, че четиримата полицаи – трима от Сандански и един от Петрич, трябва незабавно да се остранят от МВР заради уронване престижа и нарушаване на заповед на здравния министър.

Провинилите се в ресторант “Трети километър” в местността “Попина лъка” над Сандански, ще бъдат финансово наказани и от РЗИ-Благоевград. Извън строя са санданчаните Тодор Полков, Костадин Попов и Ивайло Маринков. Уволненен е и петричанинът Андон Стоянов.

Припомняме, служителите на реда запивали на парти по повод раждането на син на горскя стражар от Сандански Иван Николов. Петричкият полицай Андон Стоянов, който е кум на щастливото семейство, пуснал емоционален клип в тъпан в социалната мрежа. веднага след това случаят стана достояние на комисар Дойчин Дойчинов и на директора на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов.

Предстои издаване на актове за административни нарушения. Финансова санкция е предвидена и за собственика на заведението, който отворил по молба на съгражданина си Иван Николов. Той вероятно ще отнесе глоба до 2000 лева.

Добавени коментари

Сандански публикува:
24 Февруари 2021 | 06:48
До вътрешна сигурност. И Бойко Борисов. полицай Петър Пзвантов от Банско защо го крият или защото е зам. Началник за едни законите важат за други не
Писна ми публикува:
23 Февруари 2021 | 14:06
Полицай шофира след уотреба на алкохол, ама "не трябва да го уволнят";Бие жена си, ама това било "семейна работа"; бие съседа заради дребен спор, ама било "междусъседски отношения"; а когато ви арестуват или спрат-няма за вас такива "отношения".

Добавете Вашия коментар

TOP