Протест срещу закриване на полицейски участък в Добринище

29 Юни 2022 | 15:49
3 коментара
Криминално
Протест срещу закриване на полицейски участък в Добринище

Недоволните се организираха в социалната мрежа. Жителите на Добринище , в това число и местният кмет, настояват вътрешният министър Бойко Рашков да промени решението си за закриване на полицейския участък в града. Подкрепиха ги и хора от Банско. Тази сетрин се събраха се пред кметството, в което се помещават полицаите в Добринище.

Както подробно информирахме, председателят на Общинския съвет в Банско Костадин Загорчин изпрати отворено писмо до медиите и МВР за запазване на полицията. "Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо", посочи парламентарният шеф в Банско.

"Като се отнасям с разбиране към реформите в МВР, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на участъка, поради спецификата на града като известна курортна дестинация. В противен случай, съществува реален риск криминогенната обстановка да бъде завишена, което е в ущърб както на хората, така и на Министерството на вътрешните работи. Оставам с уважение към усилията ви към реформиране на системата, но и едновременно с това намирам за редно реформата да се случва след обстоен анализ и индивидуален подход към всеки отделен случай. Надявам се да бъде обърнато полагащото се внимание на настояването на гражданите и заповедта отменена", настоява Загорчин.

Участъкът в Добринище не заплаща никакви разходи до момента. Униформените ползват базата в кметството и нямат сметки за ток, вода и наем. Отделно от този факт Община банско отпуска периодично пари за оборудване, изтъкват местните управници. Против закриването е и кметът на Добринище. Очаква се градоначалникът Иван Кадев, който е бивш служител в МВР, да дебатира казуса на извънредна сесия на ОбС.

Добавени коментари

Банско ЗА Мацурев! публикува:
29 Юни 2022 | 22:49
Няколко тролчета пишат срещу най добрия избор на Банско през последните 10 години. Без Мацурев да бяхме потънали бе, чукундури прости!
Фотограф: публикува:
29 Юни 2022 | 18:08
Тоя,къдрокосият,с дългата коса,обича много да се снима. Видяхте ли го как поднася сам цветя пред паметника на Паисий на 19 юни? Ама друг път! Селфито беше от миналата година.
Мацуре-е-е-ев публикува:
29 Юни 2022 | 18:01
Шо гледаш нметството,бе? Да не ставаш кмет на Добринище,глупак смотан?

Добавете Вашия коментар

TOP