Протест пред сградата на МВР с искане на оставката на министър Маринов

13 Юли 2020 | 19:01
1 коментара
Криминално

Засилено полицейско присъствие има около сградата на МВР и на околните улици. Причината - обявеният за този час протест с искане за оставка на министър Младен Маринов.

От "Демократична България" аргументираха настояването си със случаите на полицейско насилие и заради действията на МВР в парка Росенец.

Група симпатизанти на "Демократична България" в момента са се събрали пред сградата на Министерството на вътрешните работи на ул."Шести септември" в София.

Няма протест с възгласи и викове. Хората стоят мълчаливо пред сградата на министерството. Няма и чак толкова засилено полицейско присъствие. Нека да чуем какво каза един от организаторите на протеста Найден Зеленогорски:

"По-големите български градове, така че според мене задължително според нас от достойнството на един народ да се случи оставката на министъра на вътрешните работи да стане веднага и, разбира се, оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори“, каза той и допълни:

“Според мене, алтернатива се изгражда, тя се изгражда и на улицата, тя се изгражда и в дясно, има един сериозен субект - "Демократична България" . Силно се надявам той да бъде разширен и с граждански организации и с други неправителствени организации, с енергията на хората, които са навън и очакват промяна. Промяна трябва да има. не може да продължи по този начин".

Мотивите на протестиращите за оставката на вътрешния министър Младен Маринов е полицейско насилие в София и действията на полицията в Росенец.

Тук обаче е добре да уточним, че днес сутринта от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че по тези видеоклипове и информации, които се появиха в социалните мрежи за полицейско насилие вече има образувани проверки.

Те ще продължат точно един месец, и ако се докажат неправомерни действия на служителите на МВР, те ще бъдат наказани.

Добавени коментари

5071 публикува:
13 Юли 2020 | 20:24
https://afera.bg/десните-от-дувара-на-боко-аман-бе-м/

Добавете Вашия коментар

TOP