Протест пред президентството срещу трасето на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

28 Април 2023 | 07:56
0 коментара
Общество
Благоевград
Протест пред президентството срещу трасето на АМ  Струма  през Кресненското дефиле

От Българската федерация по рафтинг протестираха пред сградата на президентската администрация. Те изразиха недоволството си, че магистрала „Струма“ ще преминава през Кресненското дефиле. 

По-рано вчера представители на федерацията внесоха в президентството писмо, с което настояват за спиране на опитите за строежи в Кресненския пролом без задължителната екологична оценка. 

Аргументите на протестиращите: 

„Искаме да запазим Кресненското дефиле. Тяхната идея е през дефилето да минава еднопосочно – посока Гърция, и да изградят друга лента, която ще е по източния вариант, която ще е в посока София. Това е крайно неадекватен вариант. Ако стане инцидент, това ще се превърне във пълна катастрофа. Добрият вариант е да бъде истинска магистрала, за което Европа е платила, магистрала, а не скоростна отсечка“, каза Марина Найденова. 

„Президентът е назначил тези министри, които в момента сега бутат тези строежи… За да има истинска магистрала, трябва да има алтернативен път, за да може тираджията да избере да си платя за магистрала, за да ми е спокойно и бързо да карам, или да сляза, и по завоите, по серпентините да видя, за да стигна – другия вариант – по бавно, но по евтино“, посочи Борислав Пауновски./бнр

FacebookTwitterEmailСподели

Добавете Вашия коментар

TOP