Протест пред НС: Искат оставката на Вежди Рашидов като депутат

09 Август 2023 | 07:18
2 коментара
Политика
България
Протест пред НС: Искат оставката на Вежди Рашидов като депутат

Протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като депутат започва в 10 часа пред сградата на отмарящото Народно събрание.

Искане скулптура да се оттегли от парламента се появиха от някои неправителствени организации и протестиращи ден след като той произнесе нецензурни думи към жертвите на сексуално насилие. По време на извънредното заседание, на което парламента се събра за да затегне наказанията за домашно насилие, депутатът заяви: „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна", припомня DarikNews.bg

Източник: БТА

В този момент Вежди Рашидов не е очаквал, че микрофоните са включени, тъй като разговорът тече по време на почивката на депутатите. Той подаде вече оставка като председател на Комисията по културата и медиите, както и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Ден по-рано в телефонен разговор пред NOVA той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента. СНИМКА:БТА,Телеграф

Добавени коментари

Асие Шахин публикува:
09 Август 2023 | 18:49
. 2023 21:57 | Мердие Осман Хора от община Якоруда, разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане ПОДМЯНА.
Може да е скулптор,но си е турчин! публикува:
09 Август 2023 | 11:51
Този път си свали маската по-рано.Не можа да се прикрие,както се прикриваше до сега.Изглежда,че да си депутат е по-престижно и доходоносно от да си скулптор.Нали разбирате защо е този напън да станат депутати? За да ни "оправят" по всички показатели инай-вече да оправят себе си,деца и внуци-и с пари,и със закони,и с имоти и с наследствени постове.

Добавете Вашия коментар

TOP