Протест на ВМРО блокира движението край Кресна

21 Май 2022 | 14:18
0 коментара
Политика
Протест на ВМРО блокира движението край Кресна

ВМРО с демонстрация срещу евентуалното падане на българското вето за преговорите за приемане в ЕС на Северна Македония. Протестът е под надслов „Не предавайте Македония”.

Точно в 12:00 часа беше блокирано движението през Кресненското дефиле.

Воеводите пристигнаха с два лъча-от София и Сандански, след като позираха със знамена и скандирания: „Македония е българска“ пред паметника на цар Самуил в Кресна, те блокираха Е-79. За 10 минути Кресна се задръсти от спрелия трафик.

„От 4 май провеждаме различни акции с цел да покажем, че правителството не е компетентно за отношенията ни със Северна Македония. Историческата истина е на наша страна”, заяви Ангел Джамбазки.

С протестите под надслов "Не предавай Македония" ВМРО иска да предупреди правителството, че няма да допусне каквото и да било отстъпление от Рамковата позиция и декларацията, гласувана от Народното събрание, относно членството на Република Северна Македония в ЕС.

От ВМРО упрекват премиера Кирил Петков, който: "говори, че не е поемал ангажименти да вдигне ветото до края юни, но в същото време провежда полутайни срещи с еврокомисаря Оливер Вархеи".

По повод вчерашния призив на премиера към президента да свика Консултативния съвет по национална сигурност от ВМРО посочват, че това е ясен знак за поети ангажименти за вдигане на ветото.

Блокирането на Кресненското дефиле е само първата стъпка на гражданското неподчинение, заплашиха от ВМРО.

След блокирането на Е-79 при Кресна, от организацията поеха на шествие с автомобили към Благоевград, карайки с ниска скорост, което обещава големи задръствания в интензивния трафик към ГКПП Кулата-Промахон и към Благоевград и София./БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP