Променят за трети път кръговото на АМ „Струма“ при пътен възел „Кочериново“

20 Февруари 2017 | 09:27
0 коментара
Общество
Кръговото край Кочериново ще бъде променено за трети път

Опасното кръстовище при пътен възел „Кочериново“ на автомагистрала „Струма“, което през есента на м.г. беше преобразувано на кръгово заради честитe ПТП – такива ставаха почти през ден, ще бъде коригирано трети път, казаха пътни експерти. Това се налага заради започващото транспортиране на дълги над 30 м. бетонови греди за изграждащия се ЛОТ-3.3 при Кресна, които няма как да минат по „допирателната“ на „Кочериново“. През цялото кръстовище ще бъде изградено ново платно, през което ще преминават тежкотоварните платформи с гредите.

Работата по новата корекция на кръговото кръстовище при Кочериново ще започне от днес, 20 февруари, и ще трябва да приключи най-късно до 3 март. Новото платно е широко 3 метра, дълго около 10 м. през диагонала. Новото платно ще се заключва с бариери от двете страни и ще бъде пускано само за такива широкогабаритни автомобили, през останалото време ще функционира като кръгово. Самите греди се правят от сторителна фирма в Самоков. Изпълнител на корекцията е „Главболгарстрой“.

След пускането на ЛОТ-2 от автоматистрала „Струма“ между Дупница и Благоевград през октомври 2015 год. кръстовището при пътен възел „Кочериново“ объркваше водачите – почти всяка седмица там ставаха ПТП. Проблемът беше даване на предимство на насрещнодвижещите се пред качващите се на аутобана. Това наложи то да бъде препроектирано и коригирано, за което Kmeta.bg писа. Сега ще се прави нова корекция.

„Така е като проектирането на самия аутобан е било прибързано. И когато ЛОТ-3 не се прави като нормално продължение на ЛОТ-2,а „отзад напред“. И пак разход на допълнителни средства“, казват пътни специалисти.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP