Пролетта за Левски започва с труден тест срещу Пирин в Благоевград

17 Февруари 2024 | 08:18
2 коментара
Спорт
Благоевград
Пролетта за Левски започва с труден тест срещу Пирин в Благоевград

Левски гостува на Пирин в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Благоевград стартира в 17:00 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, съобщава Gong.bg.

"Сините" се разделиха с част от звездите си, след като тима напуснаха Жереми Петрис, Роналдо и Уелтън, както и Дарлан. Андриан Краев също няма да попада в плановете на Николай Костов, след като отказа да подпише нов договор с клуба. Съставът беше подсилен с четири нови попълнения - Фабио Лима, Карлос Охене, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. И четиримата са картотекирани и ще бъдат на разположение на Николай Костов за срещата в Благоевград.

През зимната подготовка в Турция Левски изигра цели осем контроли, като от тях четири завършиха с победа за "сините" и четири със загуба. Една от проверките пък беше отменена. 

Пирин също изглежда преобразен. "Орлетата" ще бъдат с различен треньор през пролетта. На мястото на освободения Иво Тренчев начело на Пирин застана украинецът Олександър Бабич.
Тимът очаквано се готви в България за пролетния дял от шампионата и изигра пет контроли, като първите две от тях завършиха с поражение, след това обаче Пирин постигна три успеха.

Част от входящите трансфери на отбора от Благоевград включват пристигането на Асен Дончев под наем от ЦСКА, Арно Люзайадо, Лазар Боянов и Браян Есало. Един от основните футболисти на "орлетата" Борис Тютюков пък разтрогна с клуба, което предизвика множество скандали. Мартин Бачев също напусна клуба.

Главен съдия на срещата ще бъде Никола Попов.

Добавени коментари

Фильо публикува:
17 Февруари 2024 | 15:20
Че има ли още Пирин? Чисто го усмъртиха!
Чавдар публикува:
17 Февруари 2024 | 09:05
Пирин Левски а не Левски Пирин.

Добавете Вашия коментар

TOP